Voormalig president Donald Trump heeft laten weten dat hij overweegt om Julian Assange, de bekende activist die verantwoordelijk is voor de oprichting van WikiLeaks, gratie te verlenen. Tijdens een optreden op de TimcastIRL podcast voor zijn toespraak op de Libertarische conventie op zaterdag, onthulde Trump dat de beslissing om Assange gratie te verlenen serieuze aandacht zou krijgen.

Terwijl Trump geen definitief antwoord gaf over de mogelijke gratieverlening, verklaarde hij: “We gaan het heel serieus overwegen, en we gaan nog een paar andere dingen zeggen in de toespraak waarvan ik denk dat jullie die geweldig zullen vinden.”

Veteran-Owned Prepper Beef Company biedt ongekende kortingen voor Memorial Day

Recentelijk kreeg Assange het recht om zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aan te vechten. Sinds 2019 probeert de Amerikaanse regering hem uit te leveren om op Amerikaanse bodem terecht te staan. Op grond van de Espionage Act van 1917 wordt Assange beschuldigd van het publiceren van geheime militaire en diplomatieke kabels en vermeende samenzwering met hackers.

Joe Biden heeft ook aangegeven dat hij open staat voor het beëindigen van de Amerikaanse zaak tegen Assange. Gevraagd naar het verzoek van de Australische regering om de zaak tegen hem te laten vallen vanwege zijn Australische staatsburgerschap, antwoordde Biden: “We overwegen het.”

6 tips die je moet weten over de nasleep van zelfverdediging

[embedded content]

Tijdens zijn toespraak deed Trump verschillende beloften over zijn gebruik van clementie. Hij beloofde met name gratie te verlenen aan personen die hebben deelgenomen aan de Capitoolrellen van 6 januari, die eerder dit jaar plaatsvonden. Daarnaast beloofde Trump om de levenslange gevangenisstraf van Ross Ulbricht, de maker van de beruchte marktplaats Silk Road, om te zetten in gratie

Ulbricht zit momenteel een federale gevangenisstraf uit voor zijn betrokkenheid bij het opzetten en beheren van de Silk Road website van 2011 tot 2013. Amerikaanse rechtshandhavers hebben de Silk Road gekarakteriseerd als een wijdvertakt zwartemarktplatform waar meer dan 100.000 gebruikers illegale goederen en diensten konden kopen.

De overweging om Assange gratie te verlenen en de beloften van Trump met betrekking tot clementie hebben veel aandacht getrokken, aangezien beide zaken veel publieke belangstelling en debat hebben geoogst.

ZStack – Maak je immuunsysteem schoon, veerkrachtig en resistent (Gebruik code RVM voor korting)


De meningen geuit door medewerkers en/of content partners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van Red Voice Media. Contacteer ons voor richtlijnen voor het inzenden van uw eigen commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *