Een tweepartijdige groep senatoren zal woensdag wetgeving introduceren om aandelenhandel door leden van het Congres te verbieden.

Liefde aan Amerika en vrijheid? Bekijk Red Beach Nation Kleding – 20% KORTING met Promo Code FREEDOM

Senatoren Gary Peters (D-Mich.), Jeff Merkley (D-Ore.), Josh Hawley (R-Mo.) en Jon Ossoff (D-Ga.) onthullen hun voorstel tijdens een persconferentie vanmiddag. Ondanks eerdere pogingen om de regels voor de aandelenhandel aan te scherpen, is er geen enkele succesvol geweest in het maken van een wet.

Ga advertentievrij met Premium, probeer het voor $1

De aankomende wetgeving probeert de bezorgdheid over mogelijke belangenverstrengeling en handel met voorkennis onder wetgevers weg te nemen. Dit tweepartijdige initiatief is belangrijk omdat het aangeeft dat zowel Democraten als Republikeinen erkennen dat er meer transparantie en verantwoording nodig is binnen de wetgevende macht.

Als het verbod wordt aangenomen, heeft het gevolgen voor alle leden van het Congres, ongeacht hun politieke partij. De stap komt als reactie op de frustraties van veel Amerikanen die hun bezorgdheid hebben geuit over het gebrek aan verantwoording en de mogelijke voorrang van persoonlijke financiën boven openbare dienstverlening door gekozen functionarissen.

Het valt nog te bezien hoe de wetgeving zich zal ontwikkelen en of het de steun zal krijgen van beide zijden van het gangpad. Maar de introductie van dit verbod op de handel in aandelen door leden van het Congres wordt door velen gezien als een positieve stap in de richting van meer transparantie en het herstellen van het vertrouwen van het publiek in de werking van de overheid.

[embedded content]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *