Voorzitter van de Mystic Stap Company Donald Sundman (links) en postzegelhandelaar Charles Shreve (rechts) die invalt voor Bill Gross© Getty Images

Een postzegelcollectie van de Amerikaanse miljardair Bill Gross is voor miljoenen dollar onder de hamer gegaan. Het meest waardevolle exemplaar werd voor 4,4 miljoen dollar geveild.

Bron: BELGA

Vandaag om 15:58

Bill Gross (80) verdiende miljarden als belegger, maar was ook een verwoed verzamelaar van postzegels. Hij startte zijn hobby toen zijn moeder hem een postzegelalbum gaf om zijn studies te helpen betalen. In dat album bleken de postzegels uiteindelijk grotendeels waardeloos, maar dat weerhield Gross niet om op zoek te gaan naar zeldzame stukken. Een deel ervan werd vrijdag geveild in New York. De zegels werden geschat tussen de 15 à 20 miljoen dollar, en werden uiteindelijk voor 18 miljoen dollar, ongeveer 16,8 miljoen euro, verkocht. 

De meest zeldzame postzegel was de ‘one cent Z Grill’ uit 1868, waarvan er wereldwijd maar twee exemplaren van bestaan. Kostprijs: 4,4 miljoen dollar, zo’n 4,11 miljoen euro. Een nieuw record voor een postzegel uit de Verenigde Staten. Er werd ook 2,19 miljoen euro betaald voor een ‘15 cent Z Grill’ en zo’n 391.000 euro voor een ‘Inverted Jenny’.

De ‘one cent Z-grill’ is zo’n 4,4 miljoen dollar waard.© Getty Images

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *