Het is bizar, maar omroepmannetje van de bejaardenomroep Jan Slagter vergoeilijkte dit weekeinde de aanvallen op Thierry Baudet in de afgelopen maanden en zelfs op vrijdag. In plaats van het voor Baudet op te nemen zei Slagter dat de FVD-leider niet zo moest zeuren. Want ach, een klap hier, een klap daar, who cares? Wierd Duk van De Telegraaf reageerde daar woedend op.
Toen Thierry op X liet weten wat hem overkomen was, en dat hij zich er druk om maakte dat de media en kartelpolitici het allemaal prima lijken te vinden dat mensen hem met paraplu’s, stokken en/of bierflesjes op zijn hoofd slaan, reageerde Slagter op ongekende wijze. “Niet zo piepen Thierry!” tweette hij namelijk. “Poging tot moord ? Laat me niet lachen. Laat niet onverlet dat de dader je niet op je hoofd had mogen slaan.”

Een bizarre reactie, natuurlijk, zeker als je bedenkt dat met name de aanslag met de bierfles serieuze repercussies had kunnen hebben voor Baudet en zijn functioneren in deze wereld.

Wierd Duk van De Telegraaf reageerde dan ook geschrokken en geïrriteerd op de tweet van Slagter. “Wat een merkwaardige reactie, als dit anders was afgelopen had een democratisch gekozen politicus ernstig verwond kunnen worden,” aldus Duk. “Dat incident met die bierfles – waar media ook veel te laks op reageerden – had overigens zijn dood kunnen betekenen.|

Jongens, ik heb vaak beef met Forum en Thierry en co. en spreek dat ook regelmatig uit, maar dat meten met twee maten als er aanslagen op politici worden gepleegd, daar heb ik werkelijk schoon en schoon genoeg van:

Wat een merkwaardige reactie, als dit anders was afgelopen had een democratisch gekozen politicus ernstig verwond kunnen worden. Dat incident met die bierfles – waar media ook veel te laks op reageerden – had overigens zijn dood kunnen betekenen.

In een vervolgtweet, op zijn algemene tijdlijn zichtbaar, legde Wierd uit waarom hij zich geroepen voelde te reageren op Slagters haat.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: “PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne – Geert, kies voor NEDERLAND!” Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!
“Jongens,” schrijft Wierd, “ik heb vaak beef met Forum en Thierry en co. en spreek dat ook regelmatuig uit, maar dat meten met twee maten als er aanslagen op politici worden gepleegd, daar heb ik werkelijk schoon en schoon genoeg van.”

Gek genoeg is dit niet de algemene reactie in de media en in Den Haag. Nee. Wierd is hiermee de uitzondering. Want álle andere journalisten en politici kunnen zich er niet druk om maken dat Baudet op zijn bek wordt geslagen met dit of dat wapen. Sterker nog, ze vinden het eigenlijk wel grappig. Maar als dan iemand bij het huis van een D66-politicus staat – vreedzaam! – dan is dat opeens de meest vreselijke politieke aanslag OOIT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *