Ben je al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan of ben je net klaar met school en is het tijd om aan het werk te gaan? Dan kunnen we ons goed voorstellen dat het internet een enorme bron van informatie is, maar ook direct kan zorgen voor flink wat twijfels. Zo is het aanbod vacatures natuurlijk vaak enorm en zien we ook dat de meeste vacatures op verschillende sites terugkomen. Zo kan het dus heel goed zijn dat je bijvoorbeeld op de ene website een sollicitatiebrief hebt achtergelaten op dezelfde vacature als dat je in een eerder stadium al hebt gedaan. Dat is ook precies de reden waarom we een aantal handige tips met je willen delen, zodat het vinden van een geschikte vacature een stuk eenvoudiger wordt.

Wat zoek je precies?

Stel dat je op zoek bent naar een leuke vacature in de zorg als helpende of misschien wel als GGD medewerker. Omdat de zorgsector zo groot is, is het wel belangrijk dat je voor jezelf nadenkt welke richting je ongeveer op zou willen. Dit is namelijk best wel bepalend voor een uiteindelijke zoektocht die vanaf dat moment gaat beginnen. Wist je namelijk dat er alleen al binnen de zorg, echt honderdduizenden vacatures beschikbaar zijn? Van arts tot ondersteunend medewerker, werkelijk alles. Denk dus voor jezelf goed na wat je zoekt en welke eisen je hebt. Uit ervaring weten we namelijk dat je op deze manier een doelgerichter kunt zoeken en dus straks ook geen tientallen vacatures op je lijstje hebt staan.

Hoever wil je reizen

Nederland is natuurlijk een relatief klein land. Toch zien we dat mensen het vaak al vervelend vinden om iedere dag een uur naar hun werk te moeten rijden. Hoewel we wel steeds vaker zien dat mensen een leaseauto hebben en dus weinig tot geen kosten hoeven te maken, is de tijd die het je kost vaak een veel groter probleem. Stel dat je een mooie zorg vacature Friesland hebt gezien als bijvoorbeeld praktijkondersteuning huisarts, dan moet je jezelf afvragen wat het jou qua reistijd waard is om deze baan wel of juist niet aan te nemen. Zo is het nogal een verschil of je bijvoorbeeld naar Leeuwarden, Joure of Sneek moet rijden iedere dag. Stel bijvoorbeeld voor jezelf een maximum van een uur per dag, zodat je hier ook actief op kunt zoeken.

Denk na over de toekomst

Ben je net klaar met je studie, dan is het logisch dat je niet direct begint als medior of senior. Toch is dit wel iets om goed na te kijken. Stel nu dat je een leuke vacature hebt gezien waar je kunt beginnen als junior. Allemaal leuk en aardig, maar wat nu als je binnen een jaar of twee je dusdanig hebt ontwikkeld dat je eigenlijk wel een stapje hoger kunt. Hoe fijn is het dan dat het bedrijf waar je gaat werken, je dit ook kan bieden. Kijk daarom ook naar de toekomst. Wat heeft een bedrijf je te bieden, zijn er mogelijkheden tot het volgen van een opleiding en al dat soort zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *