© if

Op korte tijd werden verkiezingsborden van N-VA in Boortmeerbeek drie keer beklad. “Deze keer is het vulgair racisme”, reageert afdelingsvoorzitter Gerd Van den Broeck.

Conny Justé

Verkiezingen halen niet altijd het beste in de mens naar boven. Daar kunnen ze in Boortmeerbeek over meespreken. Verkiezingsborden van N-VA werden er in korte tijd drie keer beklad.

Gisteren was het voor de tweede keer in een week weer het geval. De borden van drie N-VA werden op de grens met Zemst, dicht bij het domein van Sport Vlaanderen, danig toegetakeld. “Je hebt politieke medestanders, politieke tegenstanders én politieke lafaards”, zo reageerde afdelingsvoorzitter Gerd Van den Broeck op Facebook. “Die laatste groep kan blijkbaar maar niet van onze borden afblijven: beschadigingen, kinderachtige opschriften en zelfs vulgair racisme.”

Klacht bij politie

Voor dit laatste verwijst hij naar de woorden die bij kandidaat Assita Kanko werden geschreven. “We hebben nu een klacht ingediend bij de politie”, zo luidt het nog. “En we hopen dat de camera zijn werk deed.”

In Boortmeerbeek wordt dit jaar vooral N-VA geviseerd. “Ook in andere gemeentes gebeurde het al”, voegt schepen Hans Crol (N-VA) toe. “Maar niet zo grof.” Hij heeft ook geen weet van verkiezingsborden van andere partijen in de gemeente die op die manier zouden zijn aangepakt.

In het Oost-Vlaamse Denderleeuw gebeurde eerder deze maand al iets gelijkaardigs met een Vooruit-kandidaat.

LEES OOK. “Puur racisme”: vandalen snijden hoofd van Olivier (32) uit verkiezingsaffiche

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *