© AFP

Voetbalsupporters hebben zich zaterdag niet van hun beste kan getoond. Zowel in Engeland als in Frankrijk gingen ze met elkaar op de vuist voor de bekerfinale.

Bron: BELGA

Gisteren om 21:49

Supporters van Lyon en PSG zijn zaterdagavond met elkaar en met de politie slaags geraakt aan de tolversperring van een autoweg bij Arras, in het noorden van Frankrijk. Daarbij vielen rake klappen en werden twee bussen in brand gestoken. Het geweld speelde zich op enkele uren voor de start van de finale van de Coupe de France in Rijsel af.

De incidenten braken aan het tolstation van Fresnes-lès-Montauban uit (in het departement Pas-de-Calais), op een 60-tal kilometer van Rijsel. De gendarmerie had nog geen weet van gewonden onder de voetbalsupporters. Een politiebron sprak van “zes lichtgewonde politieagenten”.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Franse president Emmanuel Macron heeft het geweld al “met de meeste kracht” veroordeeld. “Ik hoop dat de zaken vanavond zo normaal mogelijk verlopen”, zei hij.

Ook in Groot-Brittannië vonden er voor de finale van de cupfinal tussen Manchester United en Manchester City rellen plaats. Minstens een supporter werd op straat bewusteloos geslagen.

© AFP

© AFP

© AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *