De Nederlandse staat heeft de veiligheid van onze voedselketen en de gezondheid van haar burgers ernstig in gevaar gebracht door Chemours en haar voorganger DuPont jarenlang vrij spel te geven bij het lozen van PFAS. Dit is niets minder dan een schandaal van epische proporties!

Recente bevindingen van het RIVM tonen aan dat eieren van hobbykippen in Zuid-Holland Zuid tot wel 1000 keer meer PFAS bevatten dan eieren uit de supermarkt. Dit is een direct gevolg van de jarenlange verwaarlozing en het nalatige toezicht door onze overheid. Al bij het eten van slechts één ei per week van deze hobbykippen overschrijden mensen de veilige grenswaarde van PFAS, met alle gezondheidsrisico’s van dien.

Hoe heeft het zover kunnen komen? Jarenlang hebben Chemours en DuPont zonder serieuze tegenwerking hun schadelijke stoffen kunnen lozen, met als gevolg een vervuiling die nu door het hele land waaiert. Het is een regelrechte schande dat de overheid ondanks herhaaldelijke waarschuwingen en eerdere kleinschalige onderzoeken niets gedaan heeft om deze vervuiling een halt toe te roepen.

De gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden hebben terecht alarm geslagen en eisen nu een Europees verbod op de uitstoot van PFAS. Het is hoog tijd dat Den Haag deze oproep serieus neemt en krachtige maatregelen treft. Dit probleem stopt niet bij de grens van Zuid-Holland Zuid, het is een landelijk probleem dat om landelijke oplossingen schreeuwt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? “EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat.” De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

Het is duidelijk dat de Nederlandse overheid heeft gefaald in haar primaire taak: het beschermen van haar burgers. Deze situatie moet ogenblikkelijk aangepakt worden. De vervuilers, Chemours en DuPont, moeten ter verantwoording worden geroepen en de overheid moet verantwoordelijkheid nemen voor haar nalatigheid. Genoeg is genoeg! Onze gezondheid en veiligheid staan op het spel en daar mag niet mee gesold worden. Het is tijd voor actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *