De verdachte Mohamed R. woonde in bij het koppel.© rr

Sint-Jans-Molenbeek

De dertiger die in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek kunstenaar Paul Buyse en diens ex-vrouw om het leven bracht, heeft volledige bekentenissen afgelegd. “We proberen te begrijpen wat er precies is gebeurd”, zegt zijn advocaat.

Dinsdag werden in een woning in de Henri Hollevoetlaan de lichamen aangetroffen van Paul Buyse (63) en zijn voormalige partner Muriel Borré (55). De man en de vrouw waren met geweld om het leven gebracht.  

LEES OOK. Kunstenaar en ex-partner vermoord door man met psychische problemen: “Ze probeerden hem te helpen”

De dader gaf zichzelf aan bij de politie. Het gaat om een 34-jarige man die illegaal in het land verblijft en bij Muriel Borré inwoonde. Volgens het Brusselse parket speelden de feiten zich af “in een relationele sfeer”.

Elf jaar illegaal in het land

De dertiger werd aangehouden op verdenking van doodslag en verschijnt vandaag voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. “Mijn cliënt heeft volledige bekentenissen afgelegd”, zegt zijn advocaat Nicolas Crutzen. “We proberen te begrijpen wat er precies gebeurd is.”

“Stoppen doorgeslagen”

Volgens de strafpleiter kwam de man nooit eerder in aanraking met het gerecht. “Hij is al elf jaar in het land en werd in huis genomen door de slachtoffers. Hij heeft geen juridische antecedenten, maar blijkbaar is er daar iets gebeurd wat zijn stoppen heeft doen doorslaan.”

Crutzen liet alvast weten niet om de vrijlating van zijn cliënt te vragen. Het ziet er dan ook naar uit dat de raadkamer de aanhouding van Mohamed R. zal bevestigen, waardoor hij nog minstens een maand blijft opgesloten in de gevangenis van Haren. (cvh)

© cds

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *