Olympische ringen voor uw fandorp deze zomer? Een typisch Brits telefoonhokje, een botsauto, een houten James Dean, een 3 meter hoge dinosaurus, een levensechte neushoorn, SpongeBob, een sarcofaag, doodskist of reddingsjetski? Name itand you’ll find it.

“Na jaren van speuren naar allerlei speciallekes in binnen- en buitenland gaan wij met pensioen”, melden Rudy Van Nuffelen (65) en Peter Verhaert (63) zelf op de website van Inspiration Decors. Peter had vroeger een meubelwinkel in het grote pand langs de Lierselei in Oostmalle, niet ver van Zoersel. Hij woont er nog in de loft, maar ook heel het bedrijfsgebouw dat in kmo-zone ligt, wordt verkocht.

“Ik ben intussen officieel met pensioen, Peter vanaf 1 juni”, vertelt Rudy. “Ach, we hebben ons zes jaar geamuseerd hier. De coronaperiode was iets minder. Maar het is mooi geweest.”

Themafeestjes

Zes jaar geleden begonnen de twee vrienden met Inspiration Decors als speciaalzaak waar je rekwisieten en themadecoratie kon huren. In het gebouw werden ook themafeestjes gegeven voor teambuildings. Rudy en Peter schuimden marktjes af, maar toch vooral langs particulieren om er de gekste dingen op de kop te tikken.

Een pikante pop in een Venetiaanse gondel.© Robin Fasseur

“Veel toneel- of carnavalsverenigingen houden hun decorstukken tegenwoordig niet meer bij wegens gebrek aan opslagruimte. Zeker in Nederland hebben we veel zaken gevonden. Onze klanten waren organisatoren van feesten, evenementen, makers van reclamespots, televisieprogramma’s… noem maar op.”

Vanaf 5 juni worden de eerste 345 kavels geveild via Auctim.com, het veilinghuis dat ook alle attributen en rekwisieten van Sprookjes uit Mortsel veilde, een gelijkaardig verhuurbedrijf dat in 2000 stopte. De kavels staan al online. De kijkdag is gepland op 13 juni van 9 tot 12 uur. “Met die 345 kavels komen we niet toe. We hebben zeker nog meer dan duizend stuks liggen. In september volgt al zeker een tweede veiling, en dan zullen we zien hoever we staan.”

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

Dit paard zoekt ook een nieuw baasje.© Robin Fasseur

Een wandeling met Rudy en Peter door hun magazijn kan je als een ontdekkingstocht door een rariteitenkabinet omschrijven. Een levensechte tijger, eland, hert, gorilla’s, husky’s, een dinosaurus in polyester… “Die eland heeft bijvoorbeeld in de moose bar van Zoersel-kermis gestaan, op de après-ski. Het opgezadelde paard op ware grootte verhuurden we elk jaar aan een beurs voor veeartsen in Nederland. Die mensen kwamen dat stuk met een paardentrailer ophalen omdat je het niet kan plooien.”

Jean-Claude Van Damme

De slee stond in het winterdorp in Geel. Er staan echt wel unieke stukken, zoals een botsauto uit een reclamespot met Jean-Claude Van Damme. Inspiration Decors verhuurde ook aan televisieprogramma’s als De Ideale Wereld, The Masked Singer en De Cooke & Verhulst Show. Een kiddy ride-automaat in de vorm van een vliegtuigje was te zien in de dramaserie Lost Luggage.

“Het opgezadelde paard op ware grootte verhuurden we elk jaar aan een beurs voor veeartsen in Nederland. Die mensen kwamen dat stuk met een paardentrailer ophalen omdat je het niet kan plooien”

Rudy Van Nuffelen

Inspiration Decors

Als we verder kijken, zien we Brad Pitt, George Clooney, Angelina Jolie en XXXL-wasspelden. “Van Laundry Day vroeger in Antwerpen, maar die komen pas in de volgende veiling.” Wie nog een giga lichtgevende fopspeen zoekt… zelfs dát is er, in tweevoud. Net als paspoppen in alle formaten, een originele Jupiler-zuil waarop de wedstrijdbal ligt in de Jupiler Pro League en een replica van de formule 1-wagen waarin Max Verstappen zijn eerste wereldtitel won.

“Wij hebben heel veel met ons camionnetteke rondgereden”, zegt Rudy. “Ik voelde me een beetje als Sanford and Son uit die Amerikaanse comedyserie, dat ging ook over een opkoper.”

De engelen die tegen de straat staan, worden ook geveild. “Die waren moeilijk verhuurbaar, want eigenlijk net te groot om te vervoeren. Wie zo’n engel op het dak van zijn zaak wil zetten als eyecatcher… het is het moment.”

Rudy gaat zich nu vooral bezighouden met de Warmste Teams. Dat zijn ludieke teambuildings die je kan boeken en waarvan een deel van de opbrengst naar Feestvarken vzw gaat. Peter heeft nog geen wilde pensioenplannen. “Ik ga niks doen”, lacht hij. Groot gelijk.

www.inspirationdecors.be, www.auctim.com, www.dewarmsteteams.be

© Robin Fasseur

Iets voor de ware voetbalfans.© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

Deze bootjes werden gebruikt bij de voorstelling van de Belgische atleten tijdens de vorige Olympische Spelen.© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

George Clooney en Brad Pitt, of liever Angelina Jolie?© Robin Fasseur

Een replica van de Red Bull-wagen van Max Verstappen.© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

© Robin Fasseur

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....