Themabeeld© Getty Images

Drie kinderen zijn zondag omgekomen in een woningbrand in Sydney. Vier andere kinderen raakten gewond, zo meldt onder meer BBC. Volgens de politie stak de vader van de slachtoffers het vuur aan en verhinderde hen ervan het huis te ontvluchten. De man wordt beschuldigd van meervoudige moord.

Bron: BELGA

Vandaag om 16:05

Om 1 uur ’s nachts werden de hulpdiensten opgeroepen nadat een brand ontstond in een huis in Sydney. Een buurman slaagde erin om twee jongens van vier en zeven en een negenjarig meisje uit het huis te halen. Later redde de politie ook een meisje van elf. Alle hulp kwam echter te laat voor drie slachtoffers: een meisje van 5 maanden oud en twee jongens van drie en zes jaar. De jongens werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar stierven iets later aan hun verwondingen zijn gestorven.

Een buurvrouw getuigt aan BBC hoe de geredde kinderen haar vertelden dat hun vader hen wilde vermoorden. Volgens rechercheur Danny Doherty van de politie van New South Wales probeerde de 28-jarige man politie en buren uit het brandende huis te houden, “met de intentie om de kinderen binnen te houden”.

Ook de moeder overleefde samen met vier van haar kinderen het drama. De vader ligt momenteel in een kunstmatige coma, onder politietoezicht.

Filicide

In Australië is ‘filicide’ – waarbij een ouder opzettelijk een kind doodt – de op een na meest voorkomende vorm van moord door huiselijk geweld. Aan de meeste gevallen gaat kindermisbruik of partnergeweld vooraf, blijkt uit een recente studie.

“Mijn regering is vastberaden om komaf te maken met dit geweld. Samen kunnen we dit veranderen. We moeten”, aldus de Australische premier Anthony Albanese. Hij herhaalde een eerdere belofte om 720 noodwoningen te bouwen waarin vrouwen en kinderen op de vlucht voor huiselijk geweld kunnen worden opgevangen. Maar volgens critici gaat het slechts om een druppel op een hete plaat.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *