De verdachten werden meermaals gefilmd.© Politie LRH

De politie LRH is op zoek naar twee vrouwen die de bankkaart van een bejaarde man hadden misbruikt om er dure aankopen mee te doen. De man lag op dat moment in het ziekenhuis. Zijn bankkaart was gestolen. Aan de hand van camerabeelden proberen de speurders nu de dievegges te identificeren.

De feiten gebeurden tussen dinsdag 28 november 2023 en vrijdag 8 december 2023. Het slachtoffer lag toen in het ziekenhuis in Hasselt. Vlak voordien of tijdens zijn verblijf werd zijn bankkaart gestolen. Er werd, gespreid over 12 dagen, geld afgehaald en dure aankopen verricht met zijn bankkaart. Zowel in Aarschot, Antwerpen als in meerdere Brusselse gemeenten. Er komen twee vrouwen in beeld die geld afhaalden.

Winnie de Poeh

De eerste verdachte is een vrouw met donker haar en donkere ogen. Bij een eerste geldopname op 28/11/2023 in Aarschot droeg zij een lange bruine jas, een bruine sjaal en zwart/witte sneakers van het merk “Nike”. De dag erna kwam zij in beeld gekleed in een roze hoodie. Nog een dag later was ze gekleed in een geruite pyjamabroek en grijze kamerjas. De daarop volgende dagen werd ze gefilmd in een pyjamabroek en regenjas en in een roze hoodie met opvallende broek met motieven van Winnie de Poeh. Deze laatste geldopnames gebeurden in Evere, Strombeek en Laken.

Bril

De tweede verdachte is een vrouw die iets zwaarder gebouwd is. Zij had kort bruin haar, droeg een bril en een gouden ring aan haar linkerhand. Zij kwam op 7/12/2023 in beeld in Laken en had toen een witte mantel, geruite sjaal en zwarte laarzen aan. De dag nadien kwam ze opnieuw in beeld en droeg ze een zwarte jas, een blauwe jeans en had ze een opvallende draagtas bij zich. Op een ander moment was ze gekleed in een grijze jas met een zwarte hoofddoek op.

Getuigenissen

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *