Het besluit van de nieuwe coalitie om Dick Schoof aan te wijzen als premier blijft als een schokgolf door Nederland gaan. Veel realistische en rechtse Nederlanders kunnen deze keuze nog steeds niet bevatten. Zelfs een dag later is de verbijstering voelbaar op social media. Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn uitte haar onbegrip op X en wij van De Dagelijkse Standaard sluiten ons daarbij aan: dit is simpelweg niet te behappen.

Mensen stemmen massaal op Wilders en tegen “de oude bestuurscultuur” maar krijgen een oud-PvdA’er die bovendien hét gezicht van de Deep State is.

Democratie is een illusie.

Blommestijn verwoordde het treffend: “Mensen stemmen massaal op Wilders en tegen ‘de oude bestuurscultuur’ maar krijgen een oud-PvdA’er die bovendien hét gezicht van de Deep State is. Democratie is een illusie.” Dit sentiment resoneert sterk met een groot deel van de bevolking die klaar was voor echte verandering, voor een breuk met het verleden van zakkenvullers en machtsmisbruikers. In plaats daarvan krijgen we Dick Schoof, een man die symbool staat voor alles wat er mis is met de huidige bestuurscultuur.

Het lijkt wel of de stem van het volk compleet genegeerd wordt. In plaats van een frisse wind krijgen we de verstikkende stank van oude politiek. Schoof is niet alleen een oud-PvdA’er, maar ook het gezicht van de Deep State, het ongrijpbare netwerk van bureaucraten en beleidsmakers die in de schaduw opereren en de werkelijke macht in handen hebben. Dit is de ultieme klap in het gezicht van de kiezers die hun vertrouwen in de democratie al aan het verliezen waren.

Deze situatie doet denken aan de oude zegswijze: soms moeten zaken eerst veel erger worden voordat ze beter kunnen worden. Misschien is dit het dieptepunt dat nodig is om mensen echt wakker te schudden. De benoeming van Schoof maakt pijnlijk duidelijk dat de politieke elite hardnekkig vasthoudt aan hun macht, ondanks de duidelijke roep om verandering van de bevolking.

Het is hoog tijd dat de politieke elite beseft dat ze niet langer weg kunnen komen met deze spelletjes. De Nederlandse kiezer heeft gesproken, en die stem moet gehoord worden. Het negeren van de wil van het volk is een gevaarlijk spel dat vroeg of laat ernstige gevolgen zal hebben.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? “EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat.” De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

De benoeming van Dick Schoof als premier is niet alleen een teleurstelling, maar ook een provocatie. Het is een duidelijke boodschap dat de politieke elite geen boodschap heeft aan de wensen en behoeften van de gewone burger. Maar laat dit ook een waarschuwing zijn: de kracht van de democratie ligt in het volk, en dat volk zal uiteindelijk zegevieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *