© X

Een 73-jarige man heeft toegegeven achter tien gewapende bankovervallen in Australië te zitten, melden Australische media. De overvaller staat bekend als de “fietsbandiet”, omdat hij vaak op de fiets vluchtte. “Ik heb geen excuus voor mijn gedrag”, zegt hij.

Vandaag om 14:24

De beruchte overvallen vonden plaats tussen 2004 en 2014 in het zuiden van Australië, in de buurt van de stad Adelaide. Er werd ruim 220.000 euro buitgemaakt. De dief vluchtte steeds op de fiets. Initieel verklaarde Kym Allen Parsons niet schuldig te zijn aan het plegen van de gewelddadige overvallen, het bezit van een niet-geregistreerd vuurwapen en illegaal bezit van een vuurwapen. Nu neemt hij die woorden terug en geeft hij toe schuldig te zijn, naar verluidt om zijn slachtoffers te helpen bij het verwerken van de misdrijven.

Kym Allen Parsons geeft hij toe schuldig te zijn, naar verluidt om zijn slachtoffers te helpen bij het verwerken van de misdrijven

En dat zou nodig zijn, want meerdere slachtoffers gaven aan te worstelen met een posttraumatische stressstoornis, angst en depressie. Een slachtoffer herinnerde zich tijdens de zaak de “angstaanjagende en traumatische ervaring” van een overval met een vuurwapen. “Ik wil dat hij weet hoeveel trauma hij heeft veroorzaakt bij de mensen en families die betrokken waren bij de meervoudige bankovervallen en waar ze de afgelopen 20 jaar mee hebben geleefd en mee zullen blijven leven terwijl hij vrij is.” Het slachtoffer ontwikkelde een auto-immuunziekte waardoor ze kort na de overval “immense pijn” had, die volgens haar artsen veroorzaakt zou zijn door stress. (Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Excuses

De voormalige brandweerman belooft het gestolen bedrag terug te betalen en heeft zijn excuses aangeboden. “Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden voor het trauma dat ik bij ieder van jullie heb veroorzaakt”, aldus Parsons. “Ik heb geen excuus voor mijn gedrag. Mijn redenering was onlogisch en irrationeel in die tijd, en in de afgelopen 10 jaar heb ik geprobeerd te rehabiliteren, hulp en vergeving te zoeken, maar ik kon nooit ontsnappen aan mijn schaamte en schrijnende daden.” Parsons verklaarde dat niemand – zelfs zijn vrouw of andere familieleden niet – op de hoogte was van zijn overtredingen. “Ik was bang om mijn verleden op te biechten en hun liefde en vertrouwen te vernietigen in de persoon die ze kenden en geloofden dat ik was,” zei hij.

“Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden voor het trauma dat ik bij ieder van jullie heb veroorzaakt”

Kym Allen Parsons

Dader

Parsons heeft uitgezaaide kanker. Hij werd vorig jaar aangehouden en kort daarna onder huisarrest geplaatst, nadat hij in hechtenis 7 kilo was afgevallen. Australische media berichten dat Parsons enkele dagen geleden toestemming heeft gekregen voor euthanasie. De man krijgt eind deze maand zijn straf te horen.

LEES OOK. Tien jaar geleden werd ze in haar krantenwinkel overvallen, nu hoort An dat verzekering duizenden euro’s niet zal uitbetalen vanwege ‘verborgen clausule’

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *