Bij het debat over de staat van de Europese Unie gisteren, in de Tweede Kamer, vond er een heel interessante woordenwisseling plaats tussen Emiel van Dijk (PVV) aan de ene kant en Jesse Klaver (GL) en Jan Paternotte aan de andere kant. Van Dijk pakte de twee linkse heren terecht hard aan. Maar hij zei ook iets heel zorgwekkends: de PVV staat open voor Oekraïens EU-lidmaatschap. Sterker nog, dat lijkt er te komen de komende jaren. Wat?!

PVV-vriendelijke mediakanalen zijn met het filmpje aan de haal gegaan omdat Van Dijk op een gegeven moment Jan Paternotte van D66 en Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA hard aanpakt. Dat is deels terecht. Dat soort woordenwisselingen zijn immers altijd heel leuk om te zien.

Maar helaas is er ook een probleem. Want in het eerste deel van het filmpje pushte Paternotte Van Dijk namelijk over een toekomstig Oekraïens lidmaatschap van de Europese Unie. In het verleden heeft de PVV zich daar altijd tegen verzet. Maar Van Dijk zei iets waardoor Paternotte met zijn oren begon te klapperen. Je zág de verrassing op zijn gezicht.

Paternotte begon door te stellen dat in het coalitieakkoord staat dat de coalitie “zeer kritisch gaat kijken naar [nieuw] lidmaatschap van de Europese Unie” van landen die er nu dus nog niet bijhoren. “Zeker,” was daarop het antwoord van Van Dijk.

“Wat betekent dat voor de toetreding van Oekraïne? Kan Oekraïne toetreden tot de Unie?” vroeg Paternotte vervolgens. Hij rekende natuurlijk op een helder “nee, dat gaat niet gebeuren.” Maar hij kreeg iets heel anders te horen.

“Er staat dat dat afhangt van de Kopenhagen-criteria, dat daar niet mee gemarchandeerd gaat worden,” zei Van Dijk. “Dat is nu niet aan de orde, in elk geval.”

Ja, zei Paternotte, maar het hangt altijd af van die criteria. Maar betekent dit dat, als Oekraïne over twee of drie jaar voldoet aan die criteria, het land “kan toetreden tot de Europese Unie?”

“Op basis van wat in dit hoofdlijnenakkoord is afgesproken, wat gaat leiden tot een regeerakkoord, zal door die ministersploeg worden besloten hoe daar tegen die tijd mee wordt omgegaan. Maar ik zie daarvoor ruimte,” was het antwoord van de PVV’er Van Dijk.

Je zag aan Paternotte dat hij daarvan schrok. Dit had hij niet zien aankomen. Hij kijk zelfs verbaasd om zich heen. Vervolgens begon hij te stotteren. “Oke, dat is, dat is… goed… nieuws. Ik zag ook dat, uh… uh… de nieuwe coalitie… uh…” Pas daarna herpakte hij zich en begon hij over de korting die de nieuwe coalitie wil bedingen in Europa voor ons land.

Maar hij schrok er echt van dat Van Dijk aangaf dat de PVV feitelijk voor Oekraïense toetreding tot de EU is. Opeens. Zomaar. Van de ene dag op de andere dag.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor NEDERLAND. We staan voor ONZE soevereiniteit. Wij willen NEDERLAND beschermen en dienen. Niet een megalomaan EU-project, en al helemaal geen corrupte derdewereldlanden als Oekraïne. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de EU elke dag opnieuw te bestrijden!

Dit is werkelijk een enorm probleem… en het bewijst dat de Europese Parlementsverkiezingen van juni bijzonder belangrijk zijn. Want een EU-lidmaatschap van Oekraïne is werkelijk a) levensgevaarlijk, b) levensgevaarlijk, c) extreem duur, en d) levensgevaarlijk.

Het zorgt namelijk voor meer risico op een oorlog met Rusland, het zorgt voor een enorme immigratie van Oekraïeners, waaronder criminelen, het zorgt ervoor dat de corruptie en misdaad uit dat land op andere manieren overwaait naar Nederland, en omdat het een onderontwikkeld tyfusland is betekent het ook nog eens dat we bakken belastinggeld mogen overmaken aan Kiev om dat land ‘te verbeteren.’ Geld dat dan grotendeels in de zaken verdwijnt van corrupte politici en zakenmannen/mafialeiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *