Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

De Nationale Bond tegen Overheidszaken is een collectieve rechtszaak begonnen tegen het pandemieverdrag en roept alle Nederlanders op om mee te doen.

De rechtszaak is met spoed gestart en vandaag wordt een betekende dagvaarding persoonlijk overhandigd aan demissionair minister Pia Dijkstra (D66), voor het onrechtmatig tekenen van het WHO-pandemieverdrag.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/rechtszaak-tegen-pandemieverdrag-minister-dijkstra-gedagvaard-wegens-onrechtmatig-tekenen-1.png

“We staan op een kritiek punt in onze geschiedenis. Samen kunnen we voorkomen dat Nederland zijn soevereiniteit verliest door het ondertekenen van een bindend pandemieverdrag met de WHO,” zegt Jordy Zwarts, oprichter van de Nationale Bond tegen Overheidszaken.

Cruciale stap

“Dit is een cruciale stap in onze strijd om de illegale en onrechtmatige overheidspraktijken te stoppen,” vervolgt Zwarts. “Minister Dijkstra heeft haar ontslag al ingediend, en het is onacceptabel dat zij nog steeds van plan is een vergaande bindende overeenkomst met de WHO te ondertekenen.”

Eerder nam de Tweede Kamer een motie aan die de regering verzoekt het pandemieverdrag niet te tekenen. Minister Dijkstra dreigt deze motie te negeren, wat een schending van de staatsorde betekent, merkt Zwarts op. “Dit komt neer op een staatsgreep door de demissionaire regering-Rutte IV.”

Volgens artikel 55 van de IHR (International Health Regulations) moeten gewijzigde amendementen vier maanden van tevoren aan de lidstaten en parlementen worden voorgelegd. Tot op heden is dit niet gebeurd. De voorgenomen wijzigingen worden geheim gehouden tot aan de stemming. Hiermee schendt de WHO haar eigen regels.

Illegale overheidspraktijken

De Bond zal namens alle deelnemers optreden bij een rechtszaak tegen de minister. De kosten voor advocaten en gerechtelijke procedures worden door de Bond gedragen. Je kunt je hier aanmelden voor deelname aan deze actie.

“Onze doelstelling is om illegale overheidspraktijken te stoppen en te voorkomen dat Nederland zijn soevereiniteit verliest door een bindend pandemieverdrag met de WHO te tekenen. Doe mee en help ons om onze democratie te beschermen!” aldus Zwarts.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *