Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!

Nederland presenteert zich dezer dagen op de NAVO-top in Washington alsof de PVV niet bestaat. “Wij zullen als trouwe en constructieve NAVO-bondgenoot benadrukken dat de steun aan Oekraïne recht overeind staat, zolang en zoveel als nodig is,” zei premier Schoof aan het begin van zijn eerste grote internationale top.

Minister van Defensie Brekelmans (VVD) sprak van een ‘energieke doorstart’ van het vorige kabinetsbeleid. Hij laat weten dat Nederland voor maar liefst 300 miljoen euro extra munitie aanschaft voor de ‘Oekraïense’ F-16’s. Dit komt bovenop de 150 miljoen die al eerder is gereserveerd voor dit doel.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/07/pvv-won-verkiezingen-met-standpunt-dat-nederland-oekraine-niet-moet-steunen-nu-is-daar-niets-van-over-kiezersbedrog-1.png

“Iedere dag zien we hoe belangrijk luchtverdediging is voor Oekraïne tegen de agressie van Rusland. Bewapening voor de F-16’s is essentieel,” stelt Brekelmans op X.

Stevig signaal

Minister Veldkamp (NSC) voegt toe: “Een stevig signaal aan Kiev en Moskou: onze steun gaat door.”

Schoof heeft de Oekraïense president Zelensky ook al persoonlijk ontmoet. “Daarbij heb ik hem nogmaals verzekerd van de onverminderde Nederlandse steun voor Oekraïne.” Nederland werkt samen met de VS, Duitsland, Italië en Roemenië aan het versterken van de Oekraïense luchtverdediging.

Niets van over

In het verkiezingsprogramma van de PVV, die bij de verkiezingen de grootste partij werd, staat: ‘We sturen ons geld en defensiematerieel zoals F-16’s niet naar Oekraïne, maar houden het voor onze eigen krijgsmacht’.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn reageert: “De PVV won de verkiezingen met het standpunt dat Nederland Oekraïne niet militair moet steunen. Nu die partij van de macht heeft geroken, is daar niets van over: het ene na het andere oorlogshitsende bericht van bewindspersonen komt voorbij.”

“Wat een kiezersbedrog,” aldus Blommestijn.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *