© BELGA

Alexander De Croo heeft donderdag nog een gesprek gehad met de lokale radiopresentator die tijdens een uitzending had opgeroepen om de premier “neer te knallen”. “Hij begrijpt dat hij veel te ver is gegaan”, aldus De Croo vrijdag op Qmusic.

Bron: Qmusic

“Aan al diegenen die overwegen om Alexander De Croo neer te knallen, maar dat niet durven te wagen omwille van de beveiliging rond die vent… Je ziet dat het mogelijk is om een premier neer te knallen. Ik zou zeggen: ga je gang maar.” Die uitspraak deed dj Marc Verleyen woensdag op de vrije radiozender Waregem1 na een nieuwsbulletin over de moordaanslag op de Slovaakse premier Robert Fico.

Het waren onthutste luisteraars én de burgemeester van Waregem die de premier van de uitspraken op de hoogte brachten, waarna die laatste besloot om een klacht tegen Verleyen in te dienen. “Ze zeiden me dat het absoluut niet als een grap klonk en dat ze het choquerend vonden”, aldus De Croo. “Toen heb ik het zelf beluisterd en ik moet zeggen dat ik er toch ook wel van geschrokken was.”

De Croo nam donderdag ook zelf nog contact op met de dj, zo bevestigt zijn woordvoerder aan onze redactie. “Hij overschrijdt toch wel een rode lijn”, zo getuigde de premier vrijdag op Qmusic. “Het oproepen of aanzetten tot geweld, of dat nu tegen politici is of om het even wie, dat gaat te ver.”

Volgens de premier zit de dj momenteel “in zak en as”. “Hij begrijpt dat hij veel te ver is gegaan. Het was een zeer emotioneel gesprek. Hij begrijpt ook dat hij mij en vooral mijn gezin, mijn vrouw en mijn kinderen, in gevaar bracht. Hij heeft zich uitgebreid geëxcuseerd. Ik denk dat het goed is dat we elkaar gesproken hebben, maar hij begrijpt ook absoluut waarom ik er zo zwaar aan til en waarom ik die stap heb gezet om een klacht in te dienen.”

Bekijk ook: Lokale radiopresentator spoort luisteraars aan De Croo “neer te knallen”, premier dient klacht in

Het bewuste geluidsfragment

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *