Archieffoto.© ANP / Laurens van Putten

De Mechelse herder van de politie die zich afgelopen donderdag in het Nederlandse Dalfsen tegen agenten keerde en vervolgens neergeschoten werd, is overleden. Dat melden Nederlandse media.

Vandaag om 11:09

Het arrestatieteam van de lokale politie werd donderdagavond naar het Nederlandse Dalfsen gestuurd. Een man had zich daar opgesloten en had op sociale media foto’s gepost waarop hij te zien was met een wapen. Omdat de man, die bekend was bij de politie, zich niet wilde overgeven, schakelden de agenten hem uit met speciale munitie die niet in het lichaam gaat.

De impact van een schot is te vergelijken met een mep die wordt uitgedeeld door een bokser. Wie getroffen wordt, is dus even van de wereld. Genoeg om de man in de boeien te slaan dus. In de hectiek van de interventie keerde de politiehond zich om een of andere reden plots tegen de leden van het arrestatieteam. Een van hen heeft toen een kogel afgevuurd met zijn dienstwapen.

De hond werd vervolgens met spoed geopereerd en stelde het volgens een politiewoordvoerder goed, maar is zaterdag toch bezweken aan zijn verwondingen. Dat melden Nederlandse media.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *