© Peugeot

De Franse autobouwer Peugeot gaat vanaf 2026 een eerste model van zijn gamma uitrusten met een rechthoekig stuur, om dat nadien uit te breiden naar zijn volledige gamma. Dat heeft de directeur product, Jérôme Micheron, vrijdag aangekondigd.

Bron: BELGA

Vandaag om 16:55

Een ontwerp van dit stuur, “Hypersquare” genaamd, was al te zien op de conceptwagen die Peugeot voorgesteld heeft op het Parijse technologiesalon Vivatech. Met de technologie “steer by wire” is geen klassieke stuurkolom meer nodig, die het stuur mechanisch met de wielen verbindt, maar wordt gebruikgemaakt van elektronische verbindingen.

Peugeot onderscheidde zich al met zijn zeer kleine stuurwielen en zal het nieuwe rechthoekige stuur aanbieden op een eerste seriewagen in 2026. Dat moet de start zijn van de hernieuwing van zijn gamma.

“Met dit stuur controleert men de auto enkel door bewegingen van 150 graden te maken. Dit vergt minder inspanning en men behoudt een gevoel van wendbaarheid”, aldus Micheron. Volgens Peugeot passen bestuurders zich erg snel aan het systeem aan.

Vier gaten in het stuur bieden plaats aan knoppen met functies zoals cruise control, terwijl de bediening van de richtingaanwijzers zich nog steeds op de gebruikelijke plaats achter het stuur bevindt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *