© rr

Opnieuw heeft er zich een incident voorgedaan waarbij een groepje jongeren een projectiel vanop een brug boven de E42 naar beneden gooide. De auto van een koppel uit Verviers werd daarbij geraakt. “Ze hadden ons kunnen doden.”

Bron: SudInfo, L’Avenir

Het is bijna twee weken geleden dat er zich op de E42 al een dodelijk incident voordeed. Vanop een snelwegbrug boven de E42 gooide een groep jongeren een riooldeksel naar beneden. De Roemeense vrachtwagenchauffeur Gheorghe had geen schijn van kans. Het deksel ging dwars door de voorruit en de man overleed ter plekke.

Ondertussen werden drie meerderjarige jongeren aangehouden en twee minderjarigen werden ter beschikking gesteld van de jeugdrechter. Inmiddels is gebleken dat ze lachgas geconsumeerd hadden.

LEES OOK. Riooldeksel van brug gegooid, trucker Gheorghe (50) sterft naast zijn slapende vrouw: “Dit tart alle verbeelding”

En nu blijkt dat het incident mogelijk anderen geïnspireerd heeft. Fabio Marasti en zijn vrouw Laetitia Joiris uit Verviers, uitbaters van het ijssalon ‘La gourmandice’ in Heusy, reden woensdagnamiddag omstreeks 13.45 uur op de E42 vanuit Luik toen ze iets gelijkaardig meemaakten. “We waren op de terugweg van boodschappen doen en net toen we onder de brug doorreden, hoorden we een harde knal. Een enorm lawaai, als van een bom… Het gebeurde in een fractie van een seconde, we begrepen het op dat moment niet”, vertelt Marasti over de gebeurtenis aan SudInfo. “Eerst dachten we dat we geraakt werden, maar de auto was in orde. Toen voelden we stukken glas op ons vallen. Het panoramadak was open: er zat een gat in het dak! We weten niet zeker of het een steen, een baksteen of iets anders was… We hebben het projectiel, dat afketste, niet gevonden.”

Wie iets van de brug naar beneden gooide, weet het koppel niet. De daders vluchtten onmiddellijk weg. “We gingen van de snelweg af en gingen meteen kijken, nadat we de politie hadden gebeld. Er was niemand meer…” (Lees verder onder de video)

LEES OOK. Weduwe van vermoorde trucker spreekt voor het eerst: “Die jongeren hebben mijn leven geruïneerd”

Het koppel besloot een bericht op sociale media te delen, in de hoop zo de daders op te sporen. Uit enkele reacties blijkt dat er mogelijk opnieuw sprake is van een groepje jongeren. Marasti en zijn vrouw zijn ervan overtuigd dat de daders niet beseffen hoe gevaarlijk hun actie was. “We weten niet of het kinderen zijn, jonge mensen… Maar de wereld wordt gek! Wat gaat er door hun hoofd?”, vraagt Joiris zich af. “Stel je voor dat het een microseconde eerder was gevallen: dan was het door de voorruit op mij gevallen… Of erger nog, op ons zoontje achterin. Het had veel erger kunnen zijn, ze hadden ons kunnen doden!”

Het koppel en hun zoontje kwamen er uiteindelijk met de schrik vanaf, maar ze dienden wel al een klacht in bij de politie en het parket werd op de hoogte gebracht. Een onderzoek werd geopend.

LEES OOK. Meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *