© BELGA

In plaats van sportschoenen, een tennisraket of zelfs een pingpongtafel die je niet meer gebruikt zo maar weg te gooien, kan je je afgedankt sportmateriaal voortaan via de website van Decathlon tweedehands verkopen. De winkelketen zorgt zelfs voor het transport van grote en zware spullen.

De sportwinkelketen zet al enkele jaren sterk in op tweedehandshandel. Of het nu skimateriaal is of fietsen. Eerder was het ook al mogelijk om sportspullen terug te verkopen aan de winkel. Nu gaat Decathlon nog een stap verder door klanten op een online marktplaats rechtstreeks de mogelijkheid te geven om gebruikt sportmateriaal aan elkaar te verkopen. Opvallend: het tweedehandssportgerief moet zelfs niet oorspronkelijk van Decathlon afkomstig zijn.

De verkoper bepaalt zelf de prijs. Na registratie verschijnt het product binnen de 72 uur op de website van Decathlon.

Decathlon, zegt Chief Digital Officer van Decathlon België Nicolas Deltenre, staat zelfs in voor een veilige betaling tussen koper en verkoper, hulp bij geschillen én nog opmerkelijker: het transport. Voor items onder de 30 kg en kleiner dan 150 cm werkt Decathlon samen met Bpost. Na ontvangst van het label kunnen verkopers hun item zelf inpakken en afgeven bij het afhaalpunt naar keuze. Voor grotere artikelen, zoals een loopband, een bokszak of een fiets bijvoorbeeld, haalt Decathlon het artikel zelf op bij de verkoper en levert het af bij de koper.

België is het eerste land waar Decathlon zijn website openstelt voor tweedehandsverkoop rechtstreeks tussen klanten.

 (csn,tg)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *