Archiefbeeld: Jakominiplatz in Graz.© Google Street View

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Bron: Telegraaf

Vandaag om 21:39

Het Oostenrijkse staatsbureau voor Staatsveiligheid en Bestrijding van Extremisme (LSE) kreeg een tip van de Europese veiligheidsdiensten. Lokale rechercheurs startten direct het onderzoek en vonden al snel een chat waarin een jong meisje sprak over een aanslag. “In de chat stuurde het meisje uit Montenegro foto’s en propagandamateriaal naar ‘gelijkgestemde mensen’ in het buitenland”, aldus de politie in een persbericht.

Huiszoeking

Via de chatgeschiedenis en haar sociale media-activiteiten slaagden rechercheurs erin de 14-jarige op te sporen in Graz. Behalve de wapens die in beslag zijn genomen, troffen agenten bij de huiszoeking ook computers aan met daarop onder andere IS-propagandamateriaal en een groot aantal executievideo’s. De computers worden onderworpen aan een meer gedetailleerd forensisch onderzoek, aldus de politie.

Het meisje is verhoord in de aanwezigheid van een wettelijke voogd, maar ze zou tot nu toe weigeren om een verklaring af te leggen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *