De organisatie van het bierfestijn Oktoberfest in het Duitse München wil dit jaar het nummer ‘L’Amour Toujours’ van dj Gigi D’Agostino in de ban doen. Die beslissing volgt op het incident dat dateert van het Pinksterweekend, waarbij Duitse jongeren die feestvierden op het Waddeneiland Sylt, racistische leuzen zongen op de melodie van het lied en de Hitlergroet brachten.

Bron: BELGA

Gisteren om 19:03

De bekende Pony Bar, waar het incident plaatsvond, heeft aangifte gedaan nadat een video verspreid geraakt was en donderdag viraal gegaan was. Tijdens het feest, waarop enkele honderden gasten waren, had het personeel naar eigen zeggen niks gemerkt. De politie heeft een onderzoek opgestart. Een aantal betrokkenen zijn intussen ontslagen door hun werkgevers.

‘L’Amour Toujours’, dat volgens Gigi D’Agostino over de liefde gaat, is eerder al besmeurd door nazistische leuzen. Dat gebeurde al in de deelstaten Beieren, Mecklenburg-Vorpommern en Nedersaksen.

“We willen het verbieden en ik ga het verbieden”, zei Clemens Baumgärtner van Oktoberfest. Het nummer is niet extreemrechts, maar heeft de afgelopen maanden “duidelijk een extreemrechtse bijbetekenis gekregen” in zijn land. “Op de Wiesn (Beiers voor weiland, het terrein waar Oktoberfest plaatsvindt, red.) is voor al die rechtse rotzooi geen plaats”, zegt Baumgärtner aan ZDF.

Oktoberfest trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit Duitsland en daarbuiten naar München. Dit jaar begint het bierfestijn op 21 september.

Een van de feestvierders bracht de Hitlergroet, terwijl hij met twee vingers een snorretje nabootste.© rr

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *