Het is over en uit voor Ronald Plasterk. De PvdA’er die door Geert Wilders naar voren geschoven is als premierkandidaat kan op zoek naar een andere baan. Of eigenlijk, hij kan zijn huidige baan houden. Hij is namelijk vakkundig uit de weggeruimd door het partijkartel.

Het kartel heeft al jaren een hekel aan Plasterk. Ze vinden hem vreselijk. De reden laat zich raden? Als Telegraaf-columnist heeft hij de wanpraktijken van het kartel regelmatig aan de orde gesteld. Oké, ja, in essentie komt hij natuurlijk uit datzelfde milieu, maar toch. Hij is wel heel lastig.

Wat dit weekend gebeurd is, is duidelijk. Het kartel heeft bepaalde mensen naar voren geschoven om Plasterk te slopen. Het begon met één of andere engerd die hem juridisch wilde aanpakken. Daarna berichtten de media daar ademloos over… en toen dit gedaan was werd VVD’er Henk Kamp naar voren geschoven om te vertellen dat Plasterk zich terug moet trekken.

Gek genoeg gaven Kamp en anderen toen dat de kans dat Plasterk juridisch daadwerkelijk gestraft wordt voor wat dan ook heel klein is. Juridisch heeft hij hoogstwaarschijnlijk niets misdaan. Iedereen weet dat. Nee, het gaat ze erom dat hij door die zaak nu ‘controversieel’ is. Dát moet afdoende zijn om hem naar huis te sturen.

Natuurlijk is dat totaal geschift. Op die manier kun je immers elke mogelijke premier ondermijnen. Frans Timmermans wint de verkiezingen? Hop, snel een procedure starten vanwege dingen die hij mógelijk (waarschijnlijk niet, maar dat boeit niet) gedaan heeft. Kijk, automatisch is hij nu controversieel. Yay! Missie geslaagd.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: “PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne – Geert, kies voor NEDERLAND!” Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!

Knettergek. Maar helaas leven we in een land waarin dit soort tactieken volkomen geaccepteerd zijn. Niet alleen door het wanstaltige partijkartel en het nog ergere mediakartel, maar ook door de gewone Nederlander. Die kijkt er net zo naar als ik, die begrijpt dat het onzinnig is, dat er spelletjes gespeeld worden… maar er is geen enkele Nederlandse burger die het vervolgens publiekelijk opneemt voor Plasterk – laat staan dat mensen dit georganiseerd doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *