Bij De Dagelijkse Standaard zien we het keer op keer gebeuren: netbeheerders die goedgelovige consumenten willen uitkleden. De nieuwste belachelijke maatregel? Enexis wil huishoudens met zonnepanelen, privé-laadpalen en warmtepompen fors meer laten betalen voor hun energiekosten. Ja, u leest het goed. Han Slootweg, operationeel directeur van Enexis, stelt doodleuk voor dat deze huishoudens wel het dubbele moeten gaan betalen. Dit is niets minder dan schaamteloos plunderen van de portemonnee.

Slootweg beweert in het AD dat het “eerlijker” is om de kosten te laten betalen door degenen die deze kosten veroorzaken. Wat een lachertje! Dit is pure misleiding om de kosten van de energietransitie af te schuiven op de consument. Terwijl de energierekening al tot ongekende hoogtes is gestegen, wordt er nu nog meer druk uitgeoefend op degenen die juist proberen bij te dragen aan een duurzamer Nederland. Dit is een regelrechte klap in het gezicht van de burger die verantwoordelijkheid neemt.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) bepaalt de maximale netwerkkosten die netbeheerders aan huishoudens mogen vragen. Momenteel betalen huishoudens via hun energierekening 425 euro per jaar aan netwerkkosten. Maar dat bedrag zal alleen maar stijgen dankzij de energietransitie, waarbij miljarden worden geïnvesteerd in dikkere kabels en nieuwe transformatorhuisjes. En wie mag dat allemaal betalen? Juist, de gewone man.

Enexis wil dat de tarieven voor huishoudens worden verhoogd. Dit betekent nog meer financiële uitbuiting van de consument. In plaats van hun eigen falen toe te geven, proberen deze hebzuchtige bedrijven hun kosten af te wentelen op de hardwerkende Nederlanders. Deze huishoudens leveren juist een positieve bijdrage aan de energietransitie door zelf energie op te wekken en minder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. Maar in plaats van een beloning krijgen ze een straf.

De verschillen in elektriciteitsverbruik zijn inderdaad groter geworden, maar dat rechtvaardigt op geen enkele manier de verdubbeling van de kosten voor huishoudens met zonnepanelen en elektrische auto’s. Deze mensen worden nu gestraft voor hun duurzame keuzes. Dit is een schaamteloze poging van Enexis om hun eigen zakken te vullen ten koste van de burger.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? “EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat.” De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.

Enexis stelt dat het eerlijker zou zijn als veelgebruikers meer betalen en mensen met traditioneel verbruik minder. Maar laten we niet vergeten dat de infrastructuur van ons elektriciteitsnet al jarenlang niet adequaat wordt onderhouden door dezelfde netbeheerders die nu de portemonnee van de consument willen plunderen. Dit is weer een klassiek geval van de kleine man die de rekening moet betalen voor de incompetentie en hebzucht van de grote bedrijven.

Dit is ronduit schandalig! Netbeheerders als Enexis blijven hun eigen falen verhullen door de hardwerkende Nederlander steeds verder in de financiële problemen te duwen. Wij van De Dagelijkse Standaard laten dit niet onopgemerkt voorbijgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *