Wechelderzande

Bij een zwaar verkeersongeval op de brug over de E34 in Wechelderzande (Lille) zijn zaterdagmiddag drie jonge inzittenden van een auto gewond geraakt, van wie een ernstig. Het gaat om drie Nederlandse mannen, alle drie twintigers. De auto kwam van de afrit van de E34 en botste met een bus die op dat moment over de brug reed.

De hulpdiensten rukten zaterdag om 11.30 uur massaal uit naar de Gebroeders De Winterstraat in Wechelderzande. Op het op- en afrittencomplex van de E34 gebeurde een zwaar verkeersongeval.

© bfm

Een auto met daarin vier jonge Nederlanders kwam van de afrit van de E34 uit Turnhout, reed in een beweging daar de brug op in de richting van Lille. Een touringbus die in de richting van Wechelderzande reed, kon de auto niet meer ontwijken en botste in de flank van de wagen. De auto kwam tot stilstand tegen de betonnen berm naast het fietspad, aan de overkant van de weg.

© bfm

Enkele inzittenden van de auto zaten gekneld en moesten door de brandweer worden bevrijd. Er kwamen drie ziekenwagens en enkele MUG’s ter plaatse. Een 25-jarige is met ernstige verwondingen naar het UZA in Edegem gebracht. Een 24-jarige en een 18-jarige inzittende moesten zich ook laten verzorgen in het ziekenhuis van Herentals en Turnhout. De vierde inzittende van de auto kwam er met de schrik vanaf.

In de bus zaten geen passagiers en ook de buschauffeur zelf bleef ongedeerd. Het ongeval veroorzaakte zaterdagmiddag zware verkeershinder op het op- en afrittencomplex tussen Lille en Wechelderzande.

 (bvdl)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....