Foto: Unsplash/Benjamin Jopen

Help anderen door deze informatie met iedereen op je socials te delen!

Arie Verkerk heeft verduurzamingsspijt, nadat hij gigantische investeringen had gedaan in zijn huis en auto om ‘duurzamer’ te leven. Hij legde onder meer zonnepanelen op zijn dak, maar overweegt nu om ze er weer af te schroeven.

Ook andere maatregelen die hij heeft genomen, wil hij weer terugdraaien. Verkerk kocht een warmtepomp en een elektrische auto.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nederlanders-met-verduurzamingsspijt-waarschuwen-doe-het-niet-je-verdient-het-nooit-meer-terug-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Terugverdientijd van 30 jaar

De zonnepanelen heeft hij waarschijnlijk pas over 30 jaar terugverdiend, terwijl de apparatuur na 15 jaar weer vervangen moet worden. “Ik heb gewoon een non-investering gepleegd,” zegt hij voor de camera van Ongehoord Nederland.

“Mijn waarschuwing is heel simpel: doe het niet! Het kan op dit moment niet uit. Je verdient het niet terug, je kunt beter in de reguliere energie blijven zitten. Gewoon gas, benzine, diesel. Zonnepanelen is op dit moment dood,” stelt Verkerk.

Bizar om te zien

“Ik vind het bizar om te zien hoe mensen erin tuinen en bedrogen uitkomen,” reageert documentairemaker Marijn Poels in de studio van Ongehoord Nieuws. “Dat vind ik verschrikkelijk om te zien.”

Hij maakte een korte documentaire voor Ongehoord Nederland over klimaathysterie en het vastlopen van de energietransitie, die je hier kunt bekijken.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *