Help door dit met je kennissen op je socials te delen!

Dick Schoof is de kandidaat-premier van de nieuwe coalitie, melden bronnen aan de NOS. Later vanmiddag wordt de naam officieel bekend gemaakt door de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB.

Schoof is momenteel de hoogste ambtenaar op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Daarvoor was hij baas van de AIVD, NCTV en directeur van de IND.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/nederland-stemt-op-wilders-en-krijgt-de-deep-state-dit-is-echt-geen-goed-idee-1.png
What could possibly go wrong?

Er wordt met verbazing gereageerd op het nieuws. “Een topambtenaar als minister-president, die aan het hoofd heeft gestaan van beide geheime diensten? Over de macht van de ‘Deep State’ gesproken… Dit is echt geen goed idee. We hebben iemand nodig met een frisse blik en een zekere onbevangenheid,” zegt hoogleraar Andreas Kinneging.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn wijst erop dat de NCTV ‘anti-overheidsextremisme’ en ‘memes’ bestrijdt en dat de AIVD burgers bespioneert. “What could possibly go wrong?”

“Schoof was samen met Aalbersberg en Akerboom verantwoordelijk voor de coup tijdens corona,” stelt Willem Engel. Aalbersberg is de huidige directeur van de NCTV en Akerboom van de AIVD. “De hoofd-couppleger wil officiële dictator worden. Lang genoeg vanuit de schaduw Nederland geregeerd,” aldus Engel.

Gruwelijk genaaid

FVD-commissielid Rebecca de Knegt vraagt zich af: “Dick Schoof wordt naar voren geschoven. Deep State aan de macht?”

“Als dit ‘m is, worden we zo gruwelijk genaaid,” schrijft uitgever Tom Zwitser.

In het NPO-programma Ongehoord Nieuws wees Thierry Baudet erop dat Nederland heeft gestemd op Geert Wilders en een voormalig PvdA-ambtenaar krijgt die mensen ‘jarenlang heeft zitten bespioneren’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *