© AP

Vanavond zal de Amerikaanse hiphopgroep Cypress Hill optreden met het London Symphony Orchestra. Zo komt, na jarenlange vraag van fans, een scène uit ‘The Simpsons’ echt uit.

Vandaag om 20:04

Als ‘The Simpsons’ iets voorspellen, komt het meestal uit. Denk maar aan de gezonken Titan-duikboot, de geflopte ‘Wonka-experience’ of de verkiezing van Donald Trump als Amerikaans president. Vandaag zal nog een van die voorspellingen uitkomen, namelijk een samenwerking tussen hiphopgroep Cypress Hill en het London Symphony Orchestra.

In de 28 jaar oude aflevering is te zien hoe Homer zijn gezin meeneemt naar Hullabalooza, een parodie op het bestaande festival Lollapalooza. Dit doet hij om te bewijzen nog steeds hip te zijn. De familie mag een kijkje backstage nemen, waar een coördinator vraagt “wie er het klassieke orkest besteld heeft, mogelijk terwijl hij high was”.

Er wordt meteen in de richting gekeken van de hiphopgroep, omdat ze zich vroeger vaak uitten als voorstanders van de legalisering van cannabis. Na kort overleg besluiten de mannen om dan maar samen een nummer te spelen, wat bij het gezin in goede aarde valt. Later in de aflevering blijkt dat het orkest eigenlijk bedoeld was voor zanger Peter Frampton.

[embedded content]

20 miljoen albums

De grap uit de aflevering heeft duidelijk de tand des tijds doorstaan. Vandaag, bijna 30 jaar later, is het dan zo ver: de hiphopgroep en het orkest zullen samen optreden in de Royal Albert Hall te Londen. Het concert is gebaseerd op hun album Black Sunday, dat meer dan 3 miljoen keer verkocht werd in de Verenigde Staten. Het London Symphony Orchestra zal unieke orkestrale arrangementen van de meest iconische nummers van de band uitvoeren, waaronder Insane in the Brain en I Wanna Get High. In totaal verkocht de band meer dan 20 miljoen albums.

De hiphopband zette ook Peter Frampton op de gastenlijst, omdat hij in de aflevering eigenlijk degene was die het orkest bestelde. Frampton is nog niet ingegaan op die uitnodiging.

LEES OOK. Van corona over heisa om ‘blote’ edele delen tot president Trump en de Titan-ramp: dit voorspelden ‘The Simpsons’ allemaal al

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *