Ruim 8 maanden na de mysterieuze verdwijning van de Franse tiener Lina is er een opvallende getuigenis opgedoken van een man. In een opsporingsprogramma op de Franse commerciële zender M6 legde hij een mogelijk link met de verdwijning van een van zijn werknemers. “Ik sta perplex”, zei Fanny, de mama Lina.

De Franse tiener Lina (15) verdween op 23 september toen ze te voet onderweg was van bij haar thuis naar het station van Saint-Blaise-la-Roche, in de Franse Vogezen. Ze zou er de trein nemen naar Straatsburg om haar vriendje Tao (19) te bezoeken, maar kwam daar nooit aan. De jongen is al meermaals verhoord, maar zonder resultaat.

Tijdens het onderzoek raakte de politie ervan overtuigd dat het meisje waarschijnlijk meegenomen is in een auto. Een getuige beweert dat hij Lina op de dag van haar verdwijning heeft gezien in een grijze auto en dat ze zelfs naar hem heeft gezwaaid.

LEES OOK. “Ze was gewond aan haar benen”: moeder van vriendje van vermiste Lina (15) komt met opvallende theorie

Wat de getuigenis zo geloofwaardig maakt, is de verklaring van een ander tienermeisje. Zij verklaarde dat ze zich ‘gevolgd voelde’ door iemand in een grijze wagen.

Alles hebben de speurders in de afgelopen maanden geprobeerd om het meisje terug te vinden, maar tot op vandaag lukte dat niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maar deze week kwam er een tip binnen die mogelijk voor een nieuwe wending in het onderzoek zorgt.

Het opsporingsprogramma op M6, een Franse commerciële zender, besteedde uitgebreid aandacht aan de verdwijningszaak en nodigde de mama van Lina uit in de studio. Fanny vertelde er over de nachtmerrie waarin ze leeft sinds de verdwijning van haar dochter. Ze lanceerde ook nog eens een oproep tot getuigen.

Aan het einde van de uitzending zag je hoe de vrouw van streek was na een nieuwe getuigenis die naar de tiplijn had gebeld.

Een bedrijfsleider vertelde dat een van zijn werknemers, die in de buurt van Lina woonde, in de periode van haar verdwijning van de ene dag op de anders niet meer kwam opdagen op zijn werk. Hij had nochtans geen ontslag genomen of had zijn afwezigheid ook niet aangekondigd. “Plots was hij weg”, klonk het.

“Dit is een aanwijzing die we uiteraard meteen aan de politie zullen doorgeven. Het is heel vreemd dat er nog iemand, op hetzelfde moment, op dezelfde plek, verdween”, zei presentator Julien Courbet aan het einde van de uitzending.

De Franse speurders die de verdwijning van Lina onderzoeken, hebben intussen de identiteitsgegevens van de verdwenen werknemer gekregen.

LEES OOK. Drie personen vrijgelaten in onderzoek naar vermiste Franse tiener: “Geen belastend bewijs”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....