© Getty Images

Minstens vier mensen zijn omgekomen en 27 anderen raakten gewond toen het glazen terras van een cocktailbar in Palma, de hoofdstad van Mallorca, instortte. Hulpdiensten vrezen dat er nog meer slachtoffers onder het puin liggen.

Bron: Elpais

Vandaag om 23:04

De Medusa Beach Club, gelegen aan Cartago Street, ligt in het toeristisch centrum mvan Palma.

Tientallen mensen zaten er donderdagavond te eten, terwijl er een verdieping hoger werd gedanst. Plots kwam het terras naar beneden.

De lokale politie van Palma zegt dat de reddingsoperatie nog volop aan de gang is en vreest dat er nog meer slachtoffers onder het puin liggen.

Kort voor tien uur donderdagavond wist de brandweer nog een jonge man met een gebroken arm te redden die na de instorting kwam vast te zitten.

Raúl Pursnami, eigenaar van een modewinkel naast het getroffen gebouw, legt uit dat er een krakend geluid te horen was. “Ik verliet het pand en toen alles is ingestort.”

“We zijn ontroerd, ik kan niet praten, het waren mijn buren”, zei hij. Hij legde uit dat alles heel snel gebeurde.

Voorlopig is niet duidelijk hoeveel mensen in de zaak aanwezig waren op het moment van de instorting. En welke nationaliteit de slachtoffers hebben.

Alle beschikbare ambulances werden opgeroepen.

De burgemeester van Palma, Jaime Martínez, en de loco-burgemeester, Javier Bonet, zijn ter plaatse.

De oorzaak van het drama is nog niet bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *