Echtgenote Priscilla Chan liet enkele belangrijke plekken uit de jeugd van Mark Zuckerberg nabouwen. Hier zien we de kinderkamer “waar hij leerde programmeren”.© Instagram Mark Zuckerberg

Wat krijg je als cadeau voor je 40ste verjaardag als je een van de rijkste mensen ter wereld bent? Een reis naar het verleden, zo blijkt in het geval van Meta-topman Mark Zuckerberg.

Vandaag om 16:55

Hij wordt maar één keer 40, moet Zuckerbergs echtgenote Priscilla Chan gedacht hebben. En daarom kwam ze met een bijzonder idee op de proppen: als cadeau liet ze exacte replica’s nabouwen van enkele belangrijke plekken uit zijn jeugd. En daarbovenop nodigde ze nog een speciale gast uit.

Chan koos deze vijf plekken uit: zijn kinderkamer “waar hij leerde programmeren”, zijn kot op Harvard waar hij Facebook lanceerde, zijn eerste appartement met alleen een matras op de vloer tot Facebook 100 miljoen gebruikers had, het kantoortje waar hij “dag en nacht” werkte om de concurrentie af te houden en de pizzeria “waar hij zowat leefde tijdens zijn studies”. Om het allemaal nog wat specialer te maken, kwam Microsoft-oprichter Bill Gates ook nog langs in Zuckerbergs “oude” kot, zo blijkt uit foto’s die de Meta-topman zelf deelde op Instagram.

“Ik ben dankbaar voor mijn eerste 40 jaar”, zo schreef Zuckerberg bij de foto’s. “Op naar de volgende 40.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *