Mark Coucke, de bekende ondernemer, heeft in een recente aflevering van “De Tafel van Gert” onthuld dat de verwoestende brand in zijn vijfsterrenhotel in Durbuy hoogstwaarschijnlijk is ontstaan in de dampkap van het restaurant. Volgens Coucke was de brand zo hevig dat zelfs de brandweer zei dat het niet meer te blussen was.
In de uitzending beschreef Coucke het angstaanjagende beeld van de vlammen die de kerstlichtjes in het hotel overwoekerden. Hij benadrukte ook de verantwoordelijkheid die hij voelde voor de gasten en het personeel. Gelukkig raakte niemand gewond, maar er was wel aanzienlijke materiële schade.
Het hotelteam handelde snel en volgde het noodplan nauwgezet op. Coucke prees hun inzet en communicatie tijdens de crisis. Hoewel het dak en een verdieping volledig zijn verwoest, blijft het oudere gedeelte van het hotel onaangetast en zal het binnenkort weer openen.
De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, maar Coucke vermoedt dat de vlammen zijn ontstaan in de dampkap van het restaurant, waar vlees op hoge temperaturen wordt gegrild. Hij legde uit dat de brandweer de vlammen in de dampkap kon blussen, maar dat het vuur zich uiteindelijk via het plafond verspreidde.
Ondanks deze tegenslag is Coucke vastbesloten om het hotel zo snel mogelijk te herbouwen. Hij bood gasten de mogelijkheid om hun reserveringen te annuleren en hun geld terug te krijgen, maar hij hoopt dat niemand hiervan gebruik zal maken. De gasten worden voorlopig ondergebracht in andere hotels in de regio.
Terwijl het restaurant voorlopig gesloten blijft, heeft Coucke plannen om binnenkort op een andere locatie een winterbarbecue te organiseren. Hij blijft optimistisch en vastberaden om het hotel weer op te bouwen en zijn gasten een geweldige ervaring te bieden.
Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241204_97552087
.