In Moldavië is een 62-jarige man bevrijd die vier dagen lang levend begraven lag. De politie kon de noodkreten van de zestiger horen tijdens de ondervraging van een 18-jarige man die verdacht wordt van nog een andere moord.

Bron: Libertatea, Observator

Vandaag om 11:05

De redding van de levend begraven man volgde op een nog andere macabere ontdekking. Op 13 mei kreeg de Moldavische politie een oproep binnen van een persoon die vertelde dat hij een familielid van hem, een 74-jarige vrouw, dood had aangetroffen in haar huis in het dorp Ustia. De vrouw bleek met geweld om het leven gebracht en had meerdere zware verwondingen.

Diezelfde dag slaagden de speurders erin een verdachte te identificeren, een 18-jarig familielid van het slachtoffer. De politie trof de jongeman aan bij hem thuis, naar verluidt in dronken toestand. Terwijl de 18-jarige warrige verklaringen aflegde en de politie zijn huis doorzocht op zoek naar bewijsmateriaal, weerklonken er plots vreemde geluiden vanuit een veld achter het huis.

(Tekst gaat verder onder de foto en video)

De 62-jarige Moldaviër was nog bij bewustzijn, maar had wel een wonde in zijn nek.© Poliția Republicii Moldova

“Tijdens de huiszoeking hoorden de wetshandhavers een hulpkreet die vanonder de grond kwam. Na graafwerken stuitten de politieagenten op een geïmproviseerde kelder. Daarin troffen ze een man aan die bij bewustzijn was, met een wonde in zijn nek”, aldus een politieverklaring.

Het 62-jarige slachtoffer uit de gemeente Glodeni kon al verklaringen afleggen. Naar eigen zeggen was hij op zaterdag 11 mei langsgegaan bij de 18-jarige en hadden ze samen alcohol gedronken, waarna er een ruzie was ontstaan tussen beiden. De jongeman viel de zestiger aan met een mes en verwondde hem zodanig dat hij dacht dat hij hem vermoord had. Daarop besloot hij het lichaam van de oudere man naar de kelder te verslepen en de toegang af te sluiten. Daar kwam het slachtoffer weer bij bewustzijn. Vier dagen lang hoopte hij tegen beter weten om gered te worden, tot agenten dan toch plots zijn noodkreten hoorden.

Op vrijgegeven videobeelden van de politie is te zien hoe de man bevrijd wordt en hoe een reddingswerker de kelder betreedt, waar onder meer een matras, een deken en een stoel lagen.

De 18-jarige zit intussen vier dagen in de cel op verdenking van moord en poging tot moord. Het 62-jarige slachtoffer is voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. Verdere ondervragingen moeten duidelijk maken wat er in beide zaken precies is gebeurd.

Een blik in de donkere kelder, waar ook een matras en deken in lag.© Poliția Republicii Moldova

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *