Stewart Lucas Murrey© X Dr. Lucas Murrey

Een Amerikaanse man heeft een groep van maar liefst vijftig vrouwen aangeklaagd, omdat ze hem online “een slechte date” hadden genoemd. Hij eist een schadevergoeding van 2,6 miljoen dollar, ongeveer 2,4 miljoen euro.

Bron: De Telegraaf

Gisteren om 08:24

Stewart Lucas Murrey zegt dat zijn reputatie te grabbel is gegooid door de vrouwen, die allemaal deel uitmaakten van de Facebook-groep ‘Daten we met dezelfde man?’, waarin ze hun hart luchtten over Murrey. Daarin waarschuwen vrouwen elkaar voor oplichters, vreemdgangers, bedriegers, giftige relaties, en misbruikers.

Tientallen vrouwen herkenden zich met name in beschrijvingen van Murrey. Daarin werd geschreven dat de man seksueel overdraagbare ziektes zou verspreiden, losse handjes zou hebben, liegen dat hij advocaat was, en om geld zou vragen. Eén vrouw noemde hem zelfs een moordenaar. De man probeerde zelf lid te worden van de groep om te reageren, maar werd telkens geweigerd. Dat wordt hen nu aangewreven door Murrey: alle deelnemers die in de groep een onvriendelijk bericht over hem plaatsten, worden nu aangeklaagd.

Rechtszaak

De man vindt dat zijn liefdesleven is geruïneerd, zijn reputatie is besmeurd, en dat hij naast mogelijke jobs heeft gegrepen door wat hij omschrijft als “roddels en achterklap”. Die zouden hem “miljoenen” hebben gekost. Volgens de vrouwen in kwestie worden hun uitlatingen beschermd door de vrijheid van meningsuiting.

Een eerste rechtszaak, tegen een vrouw uit Los Angeles, is door een rechter alvast verworpen.

Murrey heeft ook een GoFundMe-pagina opgezet om verdere rechtszaken te betalen, maar voorlopig zonder veel succes: van de 60.000 dollar die hij vraagt, is slechts 5.500 dollar gedoneerd. Een donatie-campagne voor de vrouwen heeft meer succes.

© X Dr. Lucas Murrey

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....