Archieffoto.© AFP

De Franse politie heeft een onderzoek geopend nadat een Belgische middelbare scholier verklaarde tijdens een schoolreis in de Franse stad Marseille verkracht te zijn. Een 44-jarige man werd opgepakt en verhoord nadat klasgenoten van het vermeende slachtoffer te hulp schoten, zo melden Franse media.

De feiten zouden zich op woensdag 22 mei afgespeeld hebben, toen de 18-jarige student tijdens een schoolreis een bezoek bracht aan Marseille. ’s Avonds hadden de tiener en dertien van zijn klasgenoten een avond vrij en gingen ze op restaurant.

Tijdens de zoektocht naar een geschikt adres, werd de jongeman rond 20 uur aangesproken door een 44-jarige die vermoedelijk onder invloed van alcohol was. Die dwong hem volgens de verklaring van de leerling de hal van een gebouw in en dwong hem om seks met hem te hebben. Daarna zou de verdachte gevlucht zijn en deed de leerling het verhaal aan zijn leerkracht.

De klasgenoten van het vermeende slachtoffer keerden een uur later terug naar de plaats van de feiten. Toen diezelfde man op gelijkaardige wijze een andere leerling benaderde, konden zij hem identificeren en de politie op de hoogte te brengen. De verdachte werd opgepakt en het slachtoffer opgevangen. Het onderzoek loopt.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *