© djr

Menen

Hallucinante taferelen zondagnamiddag in het bedrijf Tank-Service in Menen. Een man brak er rond 17.30 uur binnen en richtte er een ware ravage aan. Uiteindelijk vluchtte hij met de wagen van de zoon des huizes, waarna de politie de man oppakte. “Hij was helemaal weg van de wereld.”

Joerie Dewagenaere

Dan geniet je eindelijk van een zomerse zondag op een terras, krijg je een telefoontje met hallucinant nieuws. Het waren vrienden die Dirk Robaey alarmeerden. “Ze werden net niet van de baan gereden door de wagen van mijn zoon. Alleen zat hij niet achter het stuur”, doet Dirk het relaas.

Hij snelde meteen naar huis, dat aan zijn bedrijf Tank-Service ligt. Wat hij daar aantrof tartte alle verbeelding. Een man was er binnengebroken en bracht een hele reeks vernielingen aan. (Lees verder onder de foto)

De man kwam via een gat in het dak de loods binnen.© djr

Vernielingstocht

Hallucinant was het, al van bij de inbraak zelf. “Hij was op het dak geklommen, waar hij zelf een gat maakte. Daarbij sprong hij vier meter naar beneden om op de grond te belanden”, aldus Dirk. “Hoe hij het deed, ik weet het niet, maar wij zouden wellicht onze twee voeten gebroken hebben.” (Lees verder onder de foto)

De man richtte enorme schade aan in de burelen.© djr

De man startte dan met een vernielingstocht. “Op de camerabeelden is duidelijk te zien dat hij helemaal weg van de wereld was. Hij nam een hamer en koevoet en begon de burelen te vernielen. Hij was er enkel op uit om schade aan te richten, niet om te stelen. Er stonden onder meer een laptop en beamer, maar hij nam enkel een cola en een pintje uit de frigo.”

Vorkheftruck

De man nam plaats achter het stuur van een heftruck. “Daarmee laveerde hij tussen onze vrachtwagens om de ramen van ons huis te vernielen en het voertuig uiteindelijk te parkeren in onze living. Gelukkig dat we niet thuis waren en in de zetel lagen. Ik weet niet wat er ons zou zijn overkomen”, zucht Dirk. (Lees verder onder de foto)

De man parkeerde de vorkheftruck in de living.© djr

Van de vorkheftruck verplaatste de man zich achter het stuur van de Audi A6 van de zoon des huizes. Daarmee stoof hij weg om zich uiteindelijk te parkeren op een oprit in een doodlopende straat. “Hij zou hebben aangebeld en in plat West-Vlaams gevraagd hebben waar zijn hondje was”, vertelt de zaakvoerder van het tankbedrijf.

Verward

Intussen werden de politiediensten op de hoogte gebracht. Op basis van persoonsbeschrijving en camerabeelden konden ze de verdachte, een 42-jarige man met adres in Harelbeke, bij de lurven vatten. “Hij gaf een zeer verwarde indruk en werd meteen gearresteerd”, aldus Mégane Coussaert van de politiezone Grensleie.

Dirk looft alvast het attente optreden van de politie. Voor hem is het nu vooral de schade opmeten. “Het was echt wel alsof hij in de films zat. Amerikaanse toestanden, zeg maar. Wat als hij jerrycans had gevonden en de boel in brand had gestoken? Wat als hij onze vrachtwagens had aangereden? Of wat als we op dat moment aanwezig waren? Ik mag er niet aan denken. Ik gok dat we zowat 20.000 euro schade hebben, maar het kon veel meer zijn dan dat.”

De Audi A6 van de zoon werd gestolen, maar uiteindelijk teruggevonden.© djr

Zaakvoerder Dirk Robaey in 2019, nadat hij naar Compostela was gewandeld.© djr

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *