“Ik dacht dat mijn mama iets verder weer zou stoppen en dat ze me gewoon bang wilde maken. Maar ze reed dus gewoon verder. Zonder mij”, vertelt het 16-jarige meisje.© Shutterstock

Omdat ze maar een 5 op 10 had voor Latijn heeft een 40-jarige moeder haar dochter maandag achtergelaten op de drukke ring rond Rome. Een politiepatrouille merkte haar op en bracht de tiener in veiligheid.

Gisteren om 15:20

De vader van het meisje, de ouders leefden al een tijdje gescheiden, heeft een klacht ingediend tegen zijn ex-vrouw wegens kindermishandeling. Ze zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Ook de jeugdrechter zal zich mogelijk moeten uitspreken over maatregelen om het meisje te beschermen.

“We kregen ruzie op weg van school naar huis omdat ik slechte punten had”, verklaarde het 16-jarige meisje aan de politie. “Ik had maar een 5 op 10, veel minder dan anders. Daarop stopte mijn mama vlakbij de Appia-tunnel en moest ik uitstappen. Zij reed verder. Ik dacht dat ze iets verder weer zou stoppen en dat ze me gewoon bang wilde maken. Maar ze reed dus gewoon verder. Zonder mij.”

Een politiepatrouille merkte haar op en bracht haar naar het politiekantoor van Ponte di Nona waar het meisje iets te eten en te drinken kreeg om te bekomen. Ze werd er later opgehaald door haar vader. De vrouw is intussen verhoord.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....