PVV, VVD, NSC en BBB zijn eruit. Ze hebben een akkoord ‘op hoofdlijnen’ gesloten. Maar als je denkt dat het erg lastig ging allemaal, nou, dan heb je honderd procent gelijk. De partijen lopen namelijk leeg tegen De Telegraaf over wat er achter de schermen gebeurd is. De conclusie? Die lui verachten elkaar echt. Allemaal.
BBB en PVV konden heel prima door één deur met elkaar. Dat zagen we voor de schermen, in publiek, maar achter de schermen was dat blijkbaar ook wel zo. Voor de rest was het echter vooral heel veel onrust en zelfs gezeik.

De VVD gaf steeds af op BBB. De ‘liberalen’ (kuch) vonden blijkbaar dat BBB’ers maar amateuristisch bezig waren. Ze hadden allemaal mooie wilde plannen, maar dat kan niet, aldus de liberalen. Je moet alles doorrekenen. Ambtenaren moeten dat doen. Het moet gedetailleerd zijn, genuanceerd.

BBB’ers werden daar gek van. Het gevolg is dat één van de BBB-onderhandelaars nu tegen De Telegraaf zegt: “De VVD is een planbureau geworden. Vanaf de laptop wordt voorgelezen, doorrekeningen en analyses worden medegedeeld. Er zit weinig passie achter.”

Dat is ook echt zo. Als je naar Den Haag gaat en daar even met VVD’ers praat valt je onmiddellijk op: dat zijn geen volksvertegenwoordigers, maar ambtenaren. Maar goed, het is wel hilarisch dat BBB’ers dit nu ook zeggen – nu ze met de VVD gaan regeren.

Maar het echte hilarische gaat over Pieter Omtzigt. Omtzigt blijkt namelijk een labiele kleuter te zijn. Hij gilt, hij schreeuwt, hij roept, hij snikt en huilt zelfs als het niet gaat zoals hij wil. Blijkbaar was er enig moment waarop Wilders voor de grap “nee” riep. Iedereen wist dat het een grap was… behalve Omtzigt. Het resultaat?

Meneer liep gillend, schreeuwend en snikkend weg. Hij moest zelfs “afkoelen” op zijn eigen fractiekamer. Een tijd later was de kleuter pas weer in staat om op een normale manier met de andere onderhandelaars te praten.

“Vergeleken met de formatietafel is een kleuterklas nog een universiteit,” zegt één van de onderhandelaars nu dan ook tegen De Telegraaf. “Hij had momenten dat hij een half uur met zijn ogen dicht half voorovergebogen zat. Dan ontwaakte hij ineens en begon zich weer eens tegen iets te verzetten.”

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: “PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne – Geert, kies voor NEDERLAND!” Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!

Kortom, het was een puinhoop tijdens de onderhandelingen, ook nu mogen de onderhandelaars elkaar totaal niet en kunnen ze nauwelijks respect voor elkaar opbrengen, en Pieter Omtzigt blijkt totaal geschift te zijn.

Dat wordt nog leuk de komende weken, maanden en mogelijk jaren. We kijken er nu al naar uit. En maar hopen dat de formerende partijen iets positiefs voor elkaar krijgen voor de gewone Nederlander, want die zit al jaren op zijn tandvlees te werken en moet hulp krijgen uit Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *