In de Russische stad Orsk, nabij de grens met Kazachstan, is vrijdag een dam gebroken na hevige regenval. Zeker 300 huizen zijn al overstroomd, melden de autoriteiten. Het Russische ministerie van Noodsituaties is overgegaan tot evacuaties.

Bron: BELGA

Gisteren om 23:06

Er wonen 220.000 mensen in Orsk. Volgens het stadsbestuur bevinden zich 4.000 woningen en 10.000 mensen in het gebied dat dreigt te overstromen. De lokale autoriteiten vroegen al voor de breuk aan inwoners om verschillende straten te evacueren. Hulpverleners en gemeentediensten zijn aan de slag om de dijk te herstellen. “Vertrek nu”, waarschuwt de burgemeester van het nabijgelegen Salmin in een video, “wacht niet tot de situatie uit de hand loopt”.

De oblast Orenburg, waar Orsk zich bevindt, kampte de laatste tijd met zware regenval. De noodtoestand is er uitgeroepen, meldt het ministerie. Meer dan 1.800 woningen in 95 plaatsen zijn overstroomd. Volgens de persdienst van de gouverneur zijn meer dan 3.000 mensen geëvacueerd. Russische media melden dat de lokale autoriteiten zes evacuatiepunten voor bewoners hebben opgezet.

Orsk ligt ongeveer 1.800 kilometer ten oosten van Moskou, langs de grens met Kazachstan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Russia Emergency Ministry/TASS/Sipa USA

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *