KIJK. Hilde Dosogne loopt haar 151ste marathon op rij uit.© De Gentenaar

Gent/Lochristi

Hilde Dosogne (54) is officieel wereldrecordhoudster in het zo veel mogelijk dagen na elkaar een marathon lopen. Donderdag haalde ze voor de 151ste keer op rij vlot de meet van de finish.

Lotte Ruysschaert

Donderdagavond was het feest aan de Watersportbaan. Na vier uur en 3 minuten lopen kon Hilde Dosogne opgelucht ademhalen. De eerste mijlpaal in haar doel om 366 marathons op rij te lopen, heeft ze gehaald.

Het wereldrecord opeenvolgende marathons lopen komt bij Guinness World Records op haar naam te staan. De Australische Erchana Murray-Bartlett, die 150 opeenvolgende marathons liep, moet haar plekje in het boek afstaan. Dosogne haalde haar in door 6.371,445 kilometer te lopen op 151 dagen tijd. (Lees verder onder de foto)

© lrg

De ultraloopster uit Lochristi hoefde op deze bijzondere dag niet alleen te lopen. Ze werd vergezeld door lopers die haar een hart onder de riem wilden steken. “Het was ongelooflijk om hier over te finish te lopen met zoveel volk en sfeer. Het vloog vooruit vandaag, terwijl het gisteren maar leek te blijven duren. Ik ben echt fier op mezelf. De eerste mijlpaal is bereikt.”

Van donderdagavond tot en met zondag vieren Dosogne en haar entourage feest vlak bij de Topsporthal om haar record te vieren. Wie zin heeft om een rondje mee te komen lopen, is welkom.

Vanavond gaat Dosogne een glaasje champagne drinken, klonk het nadat ze over de finish was gelopen. Al zal het voor de nieuwe wereldrecordhoudster niet tot in de vroege uurtjes zijn, met nog 215 marathons voor de boeg.

INFO: marathonwoman.be

LEES OOK: Na 150 marathons dit jaar (!) kan Hilde (54) vandaag het wereldrecord verbreken, maar groot feestje zal ze niet geven: “Morgen weer marathon op het programma”

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *