Op 28 mei moet Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren voor de rechter verschijnen in wat hij zelf noemt een politiek strafproces, waarbij hij vervolgd wordt voor het oproepen tot geweld tegen de overheid.

Van Meijeren zou mensen kunnen aanzetten tot het gebruik van geweld tegen de overheid. ‘En dat is niet oké,’ zegt de persvoorlichter van het OM in een videoboodschap die te zien is in de uitzending. Of Van Meijeren dat daadwerkelijk heeft gedaan, staat uiteraard ter discussie in deze zaak en ook in deze uitzending.

Het OM denkt een zaak te hebben op basis van een tweetal video’s in combinatie met uitingen op sociale media die een context van een kwaadaardig elitenarratief schetsen en zijn deskundige autoriteit waarmee zijn boodschap extra kracht zou worden bijgezet.

Van Meijeren maakt zich vooral zorgen over de inmenging van de toenmalige Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius en de toenmalige Minister van Financiën Sigrid Kaag. Zij lieten zich namelijk openlijk uit op sociale media en spoorden het OM min of meer aan om de zaak aanhangig te maken. ‘Hiermee is het OM feitelijk aangespoord de zaak serieus op te pakken en ben ik eigenlijk al veroordeeld,’ zegt Van Meijeren.

In dit interview legt Gideon van Meijeren uit waarom hij denkt dat hij onschuldig is en waarom hij vindt dat er sprake is van een louter politiek proces. Maar belangrijker nog, hij legt uit dat hij nog steeds achter al zijn uitspraken staat, ook als dat tot een veroordeling leidt.

Bron: blckbx

Vrijheid, doe mee!

Vriendenplek nu ook internationaal! Maak gratis een account aan!

Friendspace now also international! Create an account for free!

Waar kun je Het Andere Nieuws volgen?

Natuurlijk op ons eigen censuurvrije media platforms:

Vriendenplek

FriendPlace International

Facebook

Facebook Backup

X

Gettr

MeWe

Signal – kanaal 1

Signal – kanaal 2

Telegram

Wil je als organisatie, website of als vrije journalist ook deel uitmaken van het tegengeluid? Sluit je aan bij de Vereniging voor Vrije Journalisten. Meer dan 90 vrije media gingen je al voor. Meld je aan! https://vvj.nu/

Het Andere Nieuws is mede mogelijk gemaakt door:

(Visited 44 times, 44 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *