In Watermaal-Bosvoorde heeft zondagochtend een bosbrand gewoed in de omgeving van de Sint-Hubertusdreef. Oorzaak was de explosie van een gasfles op een geïmproviseerd kampterrein. Bij de explosie en brand vielen weliswaar geen gewonden.

Bron: BELGA

© Brandweer Brussel

De explosie deed zich zondagochtend omstreeks 5 uur plaats en bij aankomst van de brandweer stond zo’n 100 vierkante meter bos in brand.

“Het ging om een accidentele explosie in een kampterrein, vermoedelijk van daklozen of mensen zonder vast adres”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “We hebben een tankwagen laten aanrukken en hebben zo’n 250 meter blusleiding gelegd, van aan een brandkraan aan het nabijgelegen rugbyterrein. We hebben er alles aan gedaan om te vermijden dat de brand zich uitbreidde, en gelukkig was de omgeving al behoorlijk nat door de regen van de voorbije dagen.”

Een van de brandweervoertuigen kwam bij de bluswerken wel vast te zitten in de ondergrond en moest losgetrokken worden. De brandweer heeft een brandwacht ter plaatse gelaten om eventuele opflakkeringen te voorkomen.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....