In de Tweede Kamer heeft BBB-fractieleider Caroline van der Plas op HEERLIJKE wijze uitgehaald naar Frans Timmermans. Want, zei ze, die fractieleider van GroenLinks-PvdA liegt en bedriegt. Toen hij Eurocommissaris was en een besloten gesprek had met Van der Plas zei hij heel andere dingen over wat mogelijk was voor boeren als nu. Wat een oplichter!

Timmermans ging naar de interruptiemicrofoon om Van der Plas het vuur aan de schenen te leggen. Volgens de socialistische eurofiele boerenhater zorgt het nieuwe regeerakkoord namelijk heel slechte dingen voor boeren. Nou ja, het akkoord beschermt boeren volgens hem onterecht. Want uiteindelijk moten ze alsnog door de knieën voor zijn radicaallinkse ideeën. Van der Plas en co maken de boeren uiteindelijk dus kapot. Ofzoiets.

“Nou ja, dat zijn hele grote woorden,” zei Van der Plas daarop. Vervolgens besloot ze om de eurofiele engnek een lesje aardrijkskunde te geven. “Nederland is een delta. Dat wil zeggen, wij liggen laag. Dit betekent dat water. uit andere delen van Europa hier Nederland binnen komt. In Duitsland zijn de stikstofnormen voor het water veel hoger dan in Nederland. In België ook. Wij hebben heel strenge normen, veel strenger dan in Nederland en België.”

Het gevolg? “Waar de Maas binnenkomt in het zuiden van het land […] krijgen ze de kwalificatie in Duitsland of België de kwalificatie ‘in orde.’ Maar zodra ze in Nederland zijn krijgen ze de kwalificatie, ‘niet goed.’ Dat heeft te maken met onze strenge normen. Wij als Nederland hebben zelf gekozen ervoor om heel Nederland als kwetsbaar gebied aan te wijzen, terwijl niet elk gebied kwetsbaar is, terwijl niet in elk gebied de waterkwaliteit hetzelfde is.”

Ieder mens vindt dat volkomen logisch klinken… maar GroenLinksers en PvdA‘ers niet. Want die vinden dat je een heel land moet gijzelen om zo alle boeren overal aan eisen te laten voldoen die inhouden dat ze hun bedrijfsvoering niet langer kunnen doen. Want ja, dat is natuurlijk het grote doel.

Nou, dat gebeurt alleen over het lijk van Van der Plas. En dus ging ze stug door. Sterker nog, ze wees hem erop dat hij achter gesloten deuren heel andere dingen tegen haar heeft gezegd over dit onderwerp dan nu in de Kamer.

Van der Plas ONTMASKERT Timmermans

“Ik wil u ook nog even herinneren aan het gesprek dat wij met elkaar hadden [na de grote verkiezingsoverwinning van de BBB bij de afgelopen Provinciale Statenverkiezingen] […] de heer Timmermans Eurocommissaris is een heel andere Timmermans dan de heer Timmermans fractievoorzitter GroenLinks-PvdA,” aldus Van der Plas. Want in dat gesprek zei de salonsocialist: “Wij zijn het een beetje zat om de boeman te zijn van Nederland. Constant wordt er tegen de EU gezegd dat het niet van Europa mag. Dat ben ik wel een beetje beu, want er mag heel veel van Europa.”

Voor de duidelijkheid vroeg Van der Plas toen over uitzonderingsregels en dergelijke. “Wanneer is iets dan een crisis?” Daarop was het antwoord van Timmermans: “Dat bepaalt elke lidstaat zelf en die legt dat dan voor aan Brussel. En je moet eens ophouden met zeggen dat Europa zo streng is. Dat zijn wij helemaal niet.”

“Maar de heer Timmermans GroenLinks-fractievoorzitter steekt een heel ander verhaal af. Vorige week zei hij tegen de pers: ‘Het is allemaal wensdenken. Nou, ze zien je in Brussel aankomen!’ Ja, meneer Timmermans, ik kan me dat gesprek heel goed herinneren. U iets minder,” beet Van der Plas hem toe.

Hilarisch genoeg was Timmermans daar niet blij mee. Opeens begon hij te draaien over wat hij in dat gesprek toen gezegd had. Brussel is heus wel streng! En boeren moeten gedwongen worden om “anders te boeren.” Van der Plas is fout! “Daar maak ik me zorgen over!” zei hij zogenaamd heel kritisch.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we ons KAPOT GESCHROKKEN dat de PVV opeens wil dat Oekraïne lid wordt van de EU. Dat is ONACCEPTABEL. Daarom zijn wij een petitie gestart: “PVV sta PAL tegen EU-lidmaatschap Oekraïne – Geert, kies voor NEDERLAND!” Teken deze petitie VANDAAG NOG en zet DRUK op Wilders en zijn PVV om Oekraïne BUITEN de deur te houden!

Helaas voor Timmermans was Van der Plas ook daar niet van onder de indruk. “Er ligt een rapport dat aantoont dat het uitkopen van boeren […] dat al die miljarden die daar ingestort worden nog niet eens 2 procent stikstofreductie betekenen!” aldus de BBB’er. Dus Timmermans kan wel ophouden met zijn gezeik dat de nieuwe plannen slecht zullen uitpakken. Sterker nog, de huidige D66 minister heeft zélf toegegeven dat hij niet weet wat de echte effecten zijn van de knettergekke rigoreuze maatregelen van Rutte IV én die van de idiote PvdA-GroenLinksers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....