© REUTERS

Een Duitse klimaatactivist verkeert na 83 dagen hongerstaking in levensgevaar. Volgens zijn medeactivisten is de 49-jarige Wolfgang Metzeler-Kick nog wel aanspreekbaar, maar fysiek erg zwak. Toch is hij vastberaden om door te gaan met de staking.

Bron: BELGA

Vandaag om 13:37

Metzeler-Kick doet mee aan de actie ‘verhongeren tot jullie eerlijk zijn’. Hij zit samen met drie andere hongerstakers in een klein tentenkamp in de buurt van het ministerie van Economische Zaken in Berlijn. Twee anderen zijn inmiddels gestopt met de actie.

Aanvankelijk dronk Metzeler-Kick nog wel sap, maar daar stopte hij afgelopen vrijdag ook mee. Het vrijwillige medische team dat de activisten ondersteunde heeft de verantwoordelijkheid over zijn medische zorg neergelegd.

De activisten willen dat bondskanselier Olaf Scholz met een verklaring komt over de gevaren van klimaatverandering en dat hij belooft meer te doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Scholz zei vrijdag te hopen dat de actie stopt. Volgens de bondskanselier is het verkeerd “om anderen geweld aan te doen, maar ook om jezelf geweld aan te doen”.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *