Trump naast Elon Musk in 2017. Ook toenmalig adviseur Steve Bannon (links) was van de partij.© AFP

Zien we Elon Musk weldra geregeld in het Witte Huis terug? Het zou zomaar kunnen, want de Amerikaanse ex-president Donald Trump overweegt om de Tesla-topman een adviserende rol te geven herverkozen raakt. Dat meldt The Wall Street Journal.

Vandaag om 21:21

Beide heren hebben volgens de Amerikaanse krant al overleg gepleegd over een mogelijke rol van Elon Musk in een nieuwe Trump-administratie. Wat die rol precies zou inhouden en of ze er überhaupt zou komen, is nog onduidelijk volgens The Wall Street Journal, maar de twee zouden het vooral al gehad hebben over Musks visie op grensbeveiliging en economisch beleid. Voorts zou Musk ook kapitaalkrachtige contacten uit de zakenwereld ertoe aanzetten om hun steun voor president Joe Biden in te trekken, ten faveure van Trump.

Volgens The Wall Street Journal heeft Musk zich nog niet geëngageerd voor Trump, maar hebben de twee wel samen gedineerd. “President Trump zal de enige stem zijn die kan bepalen welke rol een individu speelt in zijn presidentschap”, aldus Brian Hughes, een woordvoerder van de Trump-campagne, tegen de Journal.

In maart van dit jaar schreef de oprichter van onder andere Tesla en SpaceX op X dat hij tot een paar jaar geleden “100 procent zekerheid Democratisch” stemde. Hij doneerde ook grote bedragen aan de Democratische campagne. “Nu denk ik dat we een rode (Republikeinse, red.) golf nodig hebben. Anders is Amerika toast”, zei hij in dezelfde bericht op X. Plannen om te de kandidatuur van Trump of Biden financieel te steunen, had hij evenwel niet, zei hij eerder in maart al.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *