© AFP

De Japanse stad die een doek had omhooggehangen om een op sociale media populair uitzicht te belemmeren op Mount Fuji zegt dinsdag dat er al tientallen gaten gemaakt zijn in het doek. Hordes toeristen komen af op het uitzicht, maar trekken zich daarbij weinig aan van omwonenden.

Bron: BELGA

Vandaag om 10:27

De stad Fujikawaguchiko installeerde het doek vorige week voor het uitizcht. Inwoners hadden zich beklaagd over de vele bezoekers, die hun afval op grond achterlieten, rookten waar dat niet mocht, door het rood licht liepen en zich om het even waar parkeerden. Sommigen klommen zelfs op het dak van een tandartsenpraktijk om de mooiste foto’s te kunnen nemen. 

LEES OOK. Japanse stad gaat zicht op Mount Fuji verbergen om overtoerisme tegen te gaan

“Het is een kwestie van gedrag. Het is spijtig”, zei een verantwoordelijke van de stad, over de gaten die gemaakt werden. De stad had nochtans een veiligheidsagent ingeschakeld, tussen 10 en 16 uur, maar de gaten zijn klaarblijkelijk ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat gemaakt, toen niemand toekeek. 

Diezelfde verantwoordelijke zegt dat het doek, 2,5 meter hoog en 20 meter lang, nochtans zijn doel niet gemist heeft: het verminderen van de mensenmassa op de stoep, vlak voor het uitzicht. Hordes toeristen willen allemaal hetzelfde beeld maken, dat symbool zou staan voor het hedendaagse Japan: dat van de majestueuze vulkaan, met op de voorgrond een supermarkt. 

Het aantal buitenlandse toeristen piekt momenteel in Japan. In maart waren dat er voor het eerst drie miljoen, een aantal dat ook in april zo hoog bleef.

© AFP

© AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *