© Kris Van Exel

Er komt dan toch een openbaar proces tegen Conner Rousseau (Vooruit) voor zijn uitspraken over de Roma. Hoewel het parket het niet nodig vond om de politicus voor de rechtbank te brengen, heeft een Brusselse vzw hem rechtstreeks gedagvaard. Op 10 juni – de dag na de verkiezingen – start de rechtszaak, zo meldt Het Laatste Nieuws vrijdag. Hij riskeert één jaar cel.

Bron: BELGA

Rousseau bevestigt aan Het Laatste Nieuws dat hij de maandag na de verkiezingen al om 8.30 uur in de rechtbank van Dendermonde wordt verwacht. “Ik ben wat verbaasd, maar iedereen heeft het recht om kwaad te zijn en juridische stappen te blijven nemen.”

Het parket vond een proces tegen de voormalige Vooruit-voorzitter voor zijn ‘zattemansklap’ tijdens een avondje op café niet nodig. Wel werdendrie voorwaarden opgelegd: Rousseau moest een bezoek brengen aan de Mechelse Dossinkazerne, hij moest in therapie én hij moest in dialoog met zijn slachtoffers.

LEES OOK. Tijdlijn van een grillig parcours: hoe Conner Rousseau na de heisa dan toch zijn comeback maakte (+)

De Brusselse vzw Kham, die zich bekommert om de integratie en de rechten van Roma, trok zich recent terug uit die bemiddeling omdat ze geen inzage krijgt in het onderzoek. Omdat Rousseau het bemiddelingstraject niet vervolledigde, was het eigenlijk aan het parket om te beslissen of de zaak werd geseponeerd of alsnog voor de rechter werd gebracht. Omdat er geen beslissing kwam, heeft de vzw Kham Rousseau nu rechtstreeks gedagvaard.

LEES OOK. Advocaat Romavereniging eist duidelijkheid van parket in zaak-Rousseau

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *