Ja, het weer kan nóg slechter. In de nacht van vrijdag op zaterdag verwacht het KMI heel veel regen, vooral in het noorden, het noordoosten en het centrum van het land. Er is ook kans op lokaal onweer. Tot 6 uur morgenvroeg is daarom code geel van kracht in zowel Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen. Een echte weersverbetering zit er niet direct in.

LEES OOK. De kans op een koude zomer in Europa is dit jaar onbestaande: wat betekent dat voor ons land?

Vanavond blijft de regenzone slepen over het noorden van het land alsook deels over het centrum. Opnieuw kan er soms intense en aanhoudende regen vallen, zegt het KMI. Daarom is in Vlaanderen, behalve in West-Vlaanderen, code geel van kracht. Dat is ook het geval in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Luik en Waals-Brabant.

De stad Hasselt stuurde vrijdagavond zelfs een BE-alert rond via mail. “We roepen Hasselaren op om de nodige preventieve maatregelen te treffen”, staat er te lezen.

Zaterdag start op veel plaatsen grijs met over het westen en noorden van het land kans op nog wat regen. In de loop van de voormiddag wordt het op de meeste plaatsen droog en in de loop van de namiddag breekt de zon zelfs geleidelijk door. Daar moeten we van profiteren. Want zondag starten we onder een zwaarbewolkte hemel met lokaal lichte regen. In de namiddag en ‘s avonds wordt wisselvallig met soms wel opklaringen, maar ook buien die vrij stevig en plaatselijk onweerachtig kunnen worden. De maxima schommelen tussen 18 en 22 graden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de eerstvolgende volledig droge dag moeten we wellicht wachten tot woensdag. Maar donderdag wordt al opnieuw wisselvallig weer voorspeld. En dat blijft het volgens het KMI ook wellicht de komende veertien dagen. Soms opklaringen, soms enkele buien.

LEES OOK. “Veertig jaar geen zorgen en nu élke dag pompen”: tientallen gezinnen kampen al maanden met wateroverlast in kelder

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *